Calitatea drumului te influențează psihologic să produci accidente. Titi Aur: Ar trebui ca inconștientul să plătească despăgubiri tuturor / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Titi Aur a vorbit despre rolul infrastructurii rutiere în producerea de accidente.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur a vorbit despre calitatea infrastructurii rutiere din România și rolul acesteia în producerea de accidente ca urmare a stresului pe care un drum neconform în provoacă șoferilor.

„Uniunea Națională a Transportatorilor a spus că una dintre cauzele accidentelor este lipsa infrastructurii. Cum e?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Parțial adevărat. Lipsa infrastructurii creează o anumită tensiune. Șoferul, în mod special cel profesionist, care stă foarte mult în vamă și pleacă nervos de acolo, care circulă cu viteză foarte mică în tot felul de coloane din cauza lipsei de infrastructură, este supus unei tensiuni.

Practic, nu ai voie să ajungi la accident pentru că ești nervos că nu ai infrastructură, însă fizic se întâmplă asta. Șoferul zice: Am stat mult, trebuie să ajung! / Nu-mi fac orele, nu-mi fac programul!

Chiar când se întâmplă un accident, ar trebui plătite despăgubiri la toți cei care au așteptat mai multe ore până s-a rezolvat situația. De ce trebuie să stau eu blocat când trebuie să ajung undeva din cauza unui inconștient care a făcut accident. Ar trebui ca inconștientul să plătească la toți.“, a spus expertul în siguranță rutieră.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Agresivitate vs. bunăvoință în trafic. Titi Aur a spus când flash-ul nu e sancționabil: Dă-te, mă', că trec! / video

„Avem nevoie de infrastructură. Chiar există o problemă“

„Șoferul profesionist, spre deosebire de noi ceilalți, are de făcut niște rute, de ajuns la descărcat și încărcat, are niște ore limitate și trebuie să se oprească. El își face un plan de transport al lui și intră în stres. Din acest punct de vedere, infrastructura influențează. Influențează atât economic, pentru că ne costă mai mult pe toți, dar și din perspectiva accidentelor care apar și stresului provocat șoferilor.

Dacă ești educat din acest punct de vedere, nu ai voie moral și din punct de vedere al binelui tău să transformi acest stres real în riscuri asumate. Nu poți să intri cu camionul în depășire ca să mai câștigi tu cinci minute din cauza faptului că nu sunt drumuri. Ar trebui să te gândești la siguranță! Dar da, avem nevoie de drumuri, de infrastructură bună și semnalizată corect. Aici chiar avem o problemă“, a explicat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Cum trebuie să depășești. Titi Aur, despre greșeala făcută de majoritatea șoferilor: Se suspendă permisul timp de o lună / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel