Calitatea apei. Dan Motreanu, discuție în Parlamentul European: Sunt învinuiți agricultorii și agricultura în mod excesiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dan Motreanu a discutat, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European, revizuirea legislației cadru privind apa și a celor două directive care derivă din aceasta - Directiva privind apele subterane și Directiva privind standardele de calitate a mediului.

"Am discutat, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European, revizuirea legislației cadru privind apa și a celor două directive care derivă din aceasta, Directiva privind apele subterane și Directiva privind standardele de calitate a mediului.

În calitate de responsabil din partea PPE pe acest dosar în Comisia AGRI, susțin ferm obiectivele de a îmbunătăți calitatea apei, de a proteja cetățenii UE și ecosistemele naturale, precum și de a promova armonizarea și o cooperare mai eficientă între statele membre, așa cum este prevăzut în noua propunere.

Cu toate acestea, prin proiectul de raport din acest moment pare că sunt învinuiți agricultorii și agricultura în mod excesiv. Este important să nu stigmatizăm fermierii. Aceștia sunt la rândul lor afectați de poluarea apei și au un interes în protejarea acestei resurse vitale pentru domeniul lor de activitate. Proiectul de aviz a fost întocmit de Martin Häusing, din partea Grupului Verzilor.

Consider că noul set de politici trebuie sa fie proporțional și echilibrat și să abordeze în mod corect aspectele de mediu, economice și sociale.

Studiul Comisiei Europene din 2019, care a evaluat adecvarea legislației privind apa, a identificat o lipsă de cooperare între autoritățile statelor membre în ceea ce privește integrarea Politicii Agricole cu politica în domeniul apei.

Având în vedere acest lucru, am încredere că prin acest raport vom reuși să asigurăm o mai bună coerență între noua Politică Agricolă Comună și cadrul legislativ privind apa prin introducerea unor cerințe de eco-condiționalitate mai ambițioase.

În 2019 sectorul agricol a fost responsabil doar pentru un sfert din poluarea difuză care afecta aproximativ 38% din apele de suprafață, din cauza emisiilor excesive de nutrienți și pesticide", a scris Dan Motreanu pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel