Călin Popescu Tăriceanu, scrisoare deschisă către Viorica Dăncilă: Manevre disperate pentru salvarea personală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat-o într-o scrisoare deschisă pe Viorica Dăncilă că face manevrele disperate pentru salvarea personală. 

„Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă,

Am văzut în spațiul public anunțul potrivit căruia ați nominalizat pentru portofoliile ministeriale rămase vacante trei persoane despre care afirmați că sunt membri ALDE.

Pe această cale vă aduc la cunoștință decizia Delegației Permanente a ALDE din data de 26 august în care s-au votat, cu majoritate covârșitoare (83 voturi pentru și 2 abțineri), denunțarea protocolului cu PSD și retragerea din coaliția de guvernare. Aceste deciii vă aduc în situația de a lua act de schimbarea componenței politice a Guvernului și obligația de a vă prezenta în fața Parlamentului pentru un vot de încredere.

De asemenea, în ședința din 3 septembrie, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea de a exclude orice membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de minițtri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret că toate aceste manevre repreizntă încercări disperate de salvare personală și de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceți”, se arată în scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel