Călin Popescu Tăriceanu: Nicio plată nu s-a făcut în mandatul meu. PNL a avut și proces
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Tăriceanu, primele declarații după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului Microsoft
Tăriceanu, primele declarații după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului Microsoft
Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declarații după ce DNA a anunțat, într-un comunicat, că solicită ridicarea imunității fostului premier în dosarul Microsoft.

”Asist la redeschiderea unui dosar plin de acuzații nefondate, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Observ în comunicatul DNA o serie de minciuni care se referă la un așa zis comision de 800.000 de euro, din valoarea plății făcute de statul român către o companie, bani care ar fi fost folosiți în beneficiul unui demnitar-adică eu- acoperind cheltuieli de campanie electorală.

În primul rând, statul român, cât am fost eu prim-ministru, nu a făcut nicio plată către compania din Austria. Niciun ban nu a fost plătit, nici măcar un euro. În al doilea rând, în campania electorală din 2008, PNL a avut drept consultant o firmă, din România, a unui jurnalist român. Compania de comunicare a avut contract cu PNL, nu cu mine personal, acordând consultanță în baza acelui contract partidului. În baza acelui contract s-au făcut doar plăți legale pentru achitarea obligațiilor ce reveneau partidului. Din  câte știu, chiar a rămas o restanță de plată, iar compania de consultanță politică a dat în judecată PNL pentru recuperarea restanțelor. A fost  un litigiu între PNL și firma de comunicare, dar nu cunosc amănunte, nu mai eram președinte”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: DNA cere președintelui Iohannis ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. Vezi comunicatul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel