Data actualizării:
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu ar fi RENUNȚAT la SPP. Bogdan Chirieac: Mai avem nevoie de servicii speciale în România?

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp

Al doilea om în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a luat decizia de a renunța la SPP. 

În ciuda deciziilor lui Liviu Dragnea, Vioricăi Dăncilă și întregului Cabinet de miniștri de a renunța la SPP, Călin Popescu Tăriceanu, dar și ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu renunțaseră la SPP. 

Potrivit Antena 3, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi renunțat la SPP. 

[citeste si]

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, decizia președintele Senatului: ”Logic vorbind, suntem într-o situație neobișnuită. Ce ar trebui să facă SPP-ul, să-și dea afară oamenii? Poate peste șase luni se schimbă Guvernul, poate peste un an vine un alt guvern, care, în conformitate cu legea, are dreptul să beneficieze de serviciile SPP. E o situație neobișnuită care nu se aplanează. Singura modalitate prin care lucrurile se pot normaliza este dialogul. Nici așa nu-i normal. Dacă vine un demnitar străin, cine-l apară: Jandarmeria sau SPP-ul? Conform legii, e SPP-ul. (...). Iar SPP-ul lui Pahonțu este singurul partener, în România, al Secret Service din SUA. Este o carte de vizită impresionantă.”

Bogdan Chirieac a precizat: ”E o situație neobișnuită. Am înțeles și am salutat că numirea noilor miniștri nu s-a mai făcut cu acord de la SRI, cum cerea dl Ponta. E o chestiune de opțiune personală până la urmă. Ideea este: mai avem nevoie de servicii speciale în România? E o întrebare solidă. Mai avem nevoie de parchete speciale? Poate merită să facem o dezbatere în acest sens. Eu, în afară de terorism, nu simt nevoia de alte servicii speciale în România și există națiuni europene avansate unde și combaterea terorismul este tot la poliție. Dar, deocamdată, lucrurile în țara noastră funcționează în baza unor legi, în baza acelor legi există și SRI, și SIE, și STS și SPP și MApN și ce vreți dvs. În opinia mea, sunt mult prea multe servicii secrete la o națiune atât de puțin importantă numeric și ne-am obișnuit, din nefericire, în epoca Băsescu, că instituțiile astea se amestecă în politică. Până acum, nu avem nicio dovadă că SPP și SIE s-au amestecat în politică. Poate ni se furnizează această dovadă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel