Calendar de admitere liceu 2024. Lista liceelor din București unde a fost suplimentat numărul de locuri
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Comparativ cu anul trecut, diferite colegii și licee din București vor oferi mai multe locuri pentru admiterea din 2024.

Broșurile de admitere la liceu pentru anul 2024 au fost publicate de către inspectoratele şcolare.

Șapte colegii și licee au mărit numărul de locuri disponibile în București pentru anul acesta.

Astfel, s-au înființat clase în plus pentru profilul "Științele naturii" la Colegiul Național "Sfântul Sava", dar și la Colegiului Național "Mihai Eminescu".

De asemenea, Colegiul Național "Școala Centrală" a introdus două clase noi. Mai exact, clasă de bilingv francez, precum și una de Matematică Informatică.

În schimb, Colegiul Național "Emil Racoviță" a înființat două clase de Filologie, în timp ce Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu" a suplimentat numărul de locuri cu o clasă la Filiera tehnologică – Servicii Turism și Alimentație.

Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" a optat pentru o clasă nouă dedicată profilului de "Științe sociale", iar Liceul Teoretic "Eugen Lovinescu" a hotărât se deschidă încă o clasă de "Filologie". 

Media ultimului admis în 2023 la liceele de top din Bucureşti

Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu": 9.7

Colegiul Naţional "Sfântul Sava": 9.67

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr": 9.65

Colegiul Național "Spiru Haret": 9.52

Colegiul Național "Mihai Viteazul": 9.5 

Colegiul Național Bilingv "George Coșbuc": 9.47

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai": 9.42

Colegiul Naţional "Grigore Moisil": 9.37

Colegiul Național "Matei Basarab": 9.37

Colegiul Național "Cantemir Vodă": 9.35

Calendar admitere la liceu pentru anul școlar 2024-2025

Și în 2024, media generală a claselor V-VIII nu va mai fi luată în considerare pentru admiterea la liceu.

Calendarul admiterii la liceu pentru 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial, iar detaliile sunt următoarele:

11-12, 15-22 iulie 2024: Absolvenții clasei a VIII-a, împreună cu părinții lor, vor completa opțiunile în fișele de înscriere, beneficiind de asistența diriginților.

11-12, 15-19 iulie 2024: Înregistrarea datelor din fișele de înscriere în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată).

11-12, 15-19 iulie 2024: Părinții și candidații vor verifica acuratețea datelor din fișa tipărită de calculator, vor corecta eventualele erori în baza de date computerizată și vor lista fișele corectate, toate aceste operațiuni fiind efectuate prin intermediul aplicației informatice centralizate.

22 iulie 2024: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. 

23 iulie 2024: Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene/al municipiului București vor verifica și corecta eventualele erori din bazele de date, cum ar fi cazul candidaților înregistrați pentru admiterea computerizată care au fost deja acceptați la liceele care solicită probe de aptitudini etc. Modificările identificate vor fi transmise către Comisia Națională pentru a fi luate în considerare.

24 iulie 2024: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025.

24 iulie 2024: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Se va expune în școlile generale o listă cu locurile disponibile în unitățile de învățământ liceal din județul/municipiul București. 

25 – 30 iulie 2024: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

30 iulie 2024: Unitățile de învățământ liceal vor comunica situația locurilor rămase disponibile, în urma candidaților admiși care nu s-au înscris în această fază a procesului de admitere.

31 iulie – 2 august 2024: Comisia de admitere județeană/ a municipiului București va gestiona și rezolva situațiile speciale care apar după finalizarea etapei de repartizare computerizată, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel