Data publicării:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 20 iulie 2023

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 20 iulie 2023 / Foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 20 iulie 2023 / Foto: Pixabay

Este sărbătoare mare pe 20 iulie 2023.

La data de 20 iulie 2023, creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. O mulţime de biserici poartă hramul Sfântului Ilie, dar şi numeroşi copii sunt botezaţi cu numele acestui sfânt.

Astfel, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătorește pe Sfântul Mare Proroc Ilie, Tesviteanul, în fiecare an, la data de 20 iulie. Sf. Ilie este unul dintre cei mai mari proroci din Vechiul Testament. Totodată, Sfântul Ilie este considerat un mare făcător de minuni și aducător de ploaie în vreme de secetă, scrie Ziarul de Iași.

Puterea ascunsă a Sfântului Ilie


Potrivit tradiției bisericești, Sf. Ilie a primit puterea de la Dumnezeu de a deschide și a închide cerurile. Sfântul Ilie s-a născut în Tesvi în Galaad, iar la nașterea sa, tatăl său a văzut oameni îmbrăcați în alb învelindu-l în scutece de foc și, dându-i numele, i-au dat să mănânce o flacără, simbol al râvnei pentru Dumnezeu care l-a mistuit de-a lungul întregii sale vieți.

Sfântul Ilie, fiul lui Sovac din seminția lui Aaron, este considerat "cel mai mare între profeți", el îi mustra pe împărații fărădelege și pedepsea profeții mincinoși, în același timp fiind un făcător de minuni și un om dedicat lui Dumnezeu, stăpânind peste stihiile și fiind ascultat de cer.

În perioada în care trăia Ilie, Regele Ahab s-a căsătorit cu Isabela, o prințesă feniciană din Sidon, care se închina zeului Baal. Ahab, lăsând deoparte credința în Dumnezeul părinților săi, a promovat închinarea la zeul Baal în rândul poporului său, încurajând astfel idolatria, potrivit Agerpres. Aceste acțiuni au atras mânia lui Dumnezeu, iar Sfântul Proroc Ilie a fost încredințat cu misiunea de a-l mustra pe rege și de a întoarce poporul de la închinarea la zei străini, care practica necurăția și sacrificiul de copii în onoarea zeului Moloh, zeul fericirii, prin ardere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel