Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 03 noi 2020 / 06:00
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2020
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2020. Pe data de 3 noiembrie, sunt prăznuiți Sfinții Achepsima, episcopul, Iosif, preotul, și Aitala.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2020. Sfinţii Achepsima, episcopul, Iosif, preotul şi Aitala, diaconul au trăit în secolul al IV lea, în vremea împăratului Sapor, regele perşilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2020. Achepsima a fost arestat în timpul prigoanei împotriva creştinilor şi aruncat în temniţă, unde a stat trei ani. După ce a fost torturat, a fost decapitat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2020. Moartea sa i-a fost descoperită în chip minunat de un copil, care, potrivit Tradiţiei, a intrat în casa acestuia şi l-a sărutat pe cap spunându-i: "Fericit este acest cinstit cap, căci cu cununa muceniciei pentru Hristos se va încununa!", scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2020. Iosif şi Aitala au fost îngropaţi în pământ până la mijloc, iar torţionarii i-au silit pe creştini să îi bată cu pietre. Noaptea, trupul lui Iosif a dispărut, iar peste trupul lui Aitala a răsărit un arbore de mir care aducea vindecarea de orice boală. Arbore a rezitsta de cinci ani, până când păgânii l-au tăiat din rădăcină.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro