Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 august 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 august 2021. În data de 3 august, sunt prăznuiți Sfintii Isachie, Dalmat și Faust.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 august 2021. Sfântul Isachie este cinstit aparte pe 30 mai. Este sfântul care a luptat pentru înapoierea bisericilor ortodoxe luate de arieni. Înainte de a trece la cele veşnice, Sfântul Isachie l-a numit stareţ pe ucenicul său, Dalmat, scrie crestinortodox.ro. Acesta a fost ostaş în armata imperială a împăratului Teodosie cel Mare. Dalmat şi-a părăsit soţia şi copiii şi a vieţuit în obştea Cuviosului Isachie, împreună cu fiul său, Faust.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 august 2021. Dalmat s-a dat pe sine unei aspre postiri, încât ajungea să nu mănânce nimic timp de 40 de zile. A fost unul din Părinţii prezenţi la al treilea Sinod Ecumenic, ţinut în anul 431, la Efes, unde a luptat împotriva învăţăturii lui Nestorie care susţinea că Fecioara Maria este născătoare numai de om. Faust, fiul lui Dalmat, i-a fost sprijin în toate tatălui său. A trecut la cele veşnice în obştea în care a intrat împreună cu Dalmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel