Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2021
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 26 mai 2021, 08:11
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2021. Pe data de 26 mai este prăznuit Sfântul Apostol Carp.

Sfântul Apostol Carp a fost unul din cei 70 de apostoli, următor şi slujitor al Sfântului Apostol Pavel, fiindcă ducea scrisorile acestuia la destinatari, potrivit crestinortodox.ro. A fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfântul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia şi în Creta, unde l-a primit pe Sfântul Dionisie Areopagitul în casa sa.

Sfântul Dionisie mărturiseşte că Apostolul Carp era un om de o mare curăţie a minţii, foarte blând, nevinovat şi smerit, că lui însuşi Domnul i S-a înfăţişat înainte, înconjurat de îngerii Lui şi că el niciodată nu începea să slujească Sfânta Liturghie până ce nu era încredinţat mai întâi de o vedere de sus.

Sfântul Carp a convertit mulţi păgâni la creştinism. Pe iudei, mustrându-i, i-a învăţat să creadă că Hristos Cel răstignit de ei, este Dumnezeu adevărat şi făcătorul tuturor.

A fost ucis cu sălbăticie şi cu nemilostivire de ceilalţi iudei ce nu crezuseră. Prin cinstitele lui moaşte se dau multe tămăduiri bolnavilorl.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro