Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Pe data de 24 august, este prăznuit Sfântul Mucenis Eutihie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Sfântul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul şi al Sfântului Apostol Pavel. A fost sfinţit ca apostol misionar. A vestit cu mult curaj credinţa în Hristos, distrugând multe temple păgâne. În timpul călătoriilor sale misionare, a fost însoţit neîncetat de un înger. Acesta îl întărea şi îi vestea cele ce avea să i se întâmple. Tot acest înger îl hrăneşte în chip minunat în vremea în care se afla în temniţă, potrivit crestinortodox.ro. A fost aruncat în foc şi la fiare, dar a ieşit nevătămat prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, a fost omorât cu sabia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Sunt persoane care afirmă că Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire în Faptele Apostolilor cap 3 - un tânăr oarecare, anume Eutihie, şezând la fereastră, ameţit de somn, a căzut din acea casă de la rândul al treilea şi, murind, a fost înviat de Sfântul Apostol Pavel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Pentru a nu fi părtaşi confuziei, amintim că cel care a căzut era din Troada, pe când Sfântul Mucenic Eutihie pe care îl cinstim astăzi, era din Sevastopol. Şi trecerea acestora la cele veşnice este diferită: cel pomenit în Faptele Apostolilor a murit în Spania, în vreme ce Sfântul Mucenic Eutihie a sfârşit în Efes, prin tăiere cu sabia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel