Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 iunie 2024. Cui trebuie să-i spui "La mulți ani!", astăzi
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 iunie 2024. Cui trebuie să-i spui "La mulți ani!", astăzi. Pe 21 iunie, este prăznuit Sfântul Iulian.

Celor care-i poartă numele sfânt al Mucenicului Iulian trebuie să le spuneți astăzi ”La mulți ani!”.  Sfântul Mucenic Iulian s-a născut într-o familie de nobili. A trăit în Tarsul Ciliciei în vremea lui Dioclețian. Avea 18 ani când a murit. Persecutorii l-au torturat timp de un an încercând să-l facă să se lepede de credinţa în Hristos, scrie crestinortodox.ro.

Aceştia au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o să-şi convingă fiul să se lepede de Hristos, dar ea l-a sfătuit să meargă la moarte cu mulţumire, cu nădejde şi cu bucurie. Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu şerpi veninoşi, pe care l-au aruncat în mare.

Sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal, iar credincioşii le-au găsit şi le-au îngropat cu cinste la Alexandria, în anul 290. Moaştele au fost mutate după un timp în Antiohia.

Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

"Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel