Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 ianuarie 2021
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 02 ian, 07:50
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 ianuarie 2021. Pe data de 2 ianuarie, este prăznuit Sfântul Serafim de Sarov.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 ianuarie 2021. Sfântul Serafim de Sarov s-a născut la 19 iulie 1759, în oraşul Kursk din Rusia, primind la botez numele de Prohor. A rămas orfan de tata la vârsta de 3 ani. Când a împlinit 17 ani a plecat să îmbrăţişeze viaţa monahală la Lavra Pecerska de la Kiev. După un timp, îndrumat de Părintele Dositei din pustia Kitaev, a mers să îşi petreacă restul vieţii în Mănăstirea Sarovului, scrie crestinortodox.ro. Pe 20 noiembrie 1778, tânărul Prohor a intrat în Mănăstirea Sarovului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 ianuarie 2021. Prohor a primit numele de Serafim, iar un an mai târziu a fost făcut ierodiacon. În 1793, la 35 de ani, a fost ierotonit ieromonah. Curând după aceasta, împlinind 16 ani de mănăstire Sfântul Serafim s-a retras într-o chilie, pe malul râului Sarovka.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 ianuarie 2021. S-a întors în mănăstire în anul 1810. Aproape trei ani a fost grav bolnav de hidropizie, o suferinţă în urma căreia întreg trupul se umflă din cauza reţinerii apei din corp. Sfântul Serafim le-a spus celor din obştea mănăstirii: „M-am predat pe mine însumi adevăratului Doctor al sufletelor şi al trupurilor, Domnului nostru Iisus Hristos, şi Preacuratei Sale Maici. Dăruiţi-mi de dragul Domnului, cunoscutul remediu (Sfânta Euharistie). Împărtăşit în chilia sa, Serafim se însănătoşi grabnic în urma apariţiei Maicii Domnului, înconjurată de Sfântul Petru şi Ioan Evanghelistul, care, arătând spre cel ce zăcea în pat a zis: „El este unul dintre ai noştri", atingând cu sceptrul său şoldul drept al bolnavului, de unde s-a scurs toată apa afară.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 ianuarie 2021. În data de 2 ianuarie 1833, Sfântul Serafim de Sarov a murit, în timpul rugăciunii. A fost găsit în genunchi, cu mâinile încrucişate pe piept în faţa icoanei Maicii Domnului. Canonizarea sa a fost săvârşită în anul 1903, la 70 de ani de la trecerea la cele veşnice.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro