Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 august 2021
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 august 2021. Pe data de 19 august, este prăznuit Sfântul Andrei Stratilat. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 august 2021. Sfântul Andrei a fost ofițer în armata imperială a Romei, în vremea împăratului Maximian. A fost ridicat la rangul de "Stratilat”, adică de general, datorită rezultatelor sale. În anul 305, este nevoit să lupte împotriva perșilor. Atât el cât și cei de sub comanda să, se vor ruga lui Hristos să-i ajute să iasă biruitori. Datorită rugăciunii lor, armata persană a fost înfrântă, potrivit crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 august 2021. Când Andrei Stratilat a intrat biruitor în Antiohia, a fost denunțat că este creștin. Pentru că a mărturisit credința sa în Hristos, a fost supus la multe chinuri. Datorită respectului de care se bucura, este eliberat din temniță cu scopul de a nu ridica mulțimea împotriva armatei și de a căuta împrejurări și motive pentru uciderea sa. Andrei, aflând de gândurile împăratului, și-a luat armata și a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez din mâinile Episcopului Petru al Tarsisului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 august 2021. Aici au fost prigoniți de autoritățile imperiale. Din cauza acestor persecuții, Generalul Andrei și armata sa au urcat în Munții Taurus. Armatele române i-au ajuns pe când ei se rugau într-un defileu din acei munți și i-a decapitat pe toți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel