Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 17 noi 2020 / 06:00
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 noiembrie 2020
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 noiembrie 2020. Pe data de 17 noiembrie, este prăznuit Sfântul Grigorie Taumaturgul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 noiembrie 2020. Sfântul Grigorie Taumaturgul s-a născut într-o familie păgână din Nicsar (în Turcia de azi). A trăit în vremea împăratului Aurelian (270-275). Se converteşte la creştinism, iar la botez îşi schimbă numele din Teodor în Grigorie. Este hirotonit episcop al Neocezareei Pontului, un scaun nou înfiinţat de către Phaedimus, episcop de Amasea, potrivit crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 noiembrie 2020. A luptat împotriva ereziilor din vremea sa: sabelianismul şi triteismul şi a participat la sinodul de la Antiohia din 265, care l-a condamnat pe Pavel de Samosata. Datorită vieţuirii sale, Dumnezeu l-a înzestrat pe Sfântul Grigorie cu darul facerii de minuni, şi de aceea a primit şi numele de Taumaturgul (făcătorul de minuni). Părinţii capadocieni din sec. IV l-au considerat a fi fondatorul Bisericii creştine din Capadocia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 noiembrie 2020. După ce a fost hirotonit episcop a convertit la creştinism pe toţi locuitorii din Neocezareea. Nu se cunoaşte cu exactitate anul în care a murit (270 sau 271), însă, pe patul de moarte a spus: „Slava lui Dumnezeu că numai 17 creştini am aflat când am venit aici episcop, iar acum, când merg la Domnul, atâţia necredincioşi rămân, câţi credincioşi am aflat întâi!“.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro