Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 noiembrie - Sfânt răstingnit cu capul în jos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 noiembrie - Sfântul răstingnit cu capul în jos. Pe data de 14 noiembie, este prăznuit Sfântul Apostol Filip.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 noiembrie - Sfântul răstingnit cu capul în jos. Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, scrie crestinortodox.ro. Sfântul Filip, întâlnindu-l pe Natanael, i-a zis:"Am găsit pe Cel despre Care a scris Moise în Lege şi prooroci, pe Iisus, fiul lui Iosif cel din Nazaret" (Ioan 1-45).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 noiembrie - Sfântul răstingnit cu capul în jos. Sfântul Filip a propovăduit credinţa creştină în Asia. Sf. Ap. Filip l-a însoţit pe Sf. Ap. Andrei în Schitya, Dobrogea de astăzi, pentru a face cunoscut cuvântul lui Dumnezeu. În acest sens, prof. univ. dr. Emilian Popescu afirma: „În cercetările mai noi s-a ajuns la concluzia că Sf. Ap. Filip poate fi aşezat lângă Sf. Ap. Andrei ca misionari pe pământ românesc şi, de aceea, pentru noi românii ziua aceasta este tot aşa de importantă ca şi aceea dedicată Sf. Ap. Andrei."

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 noiembrie - Sfântul răstingnit cu capul în jos. A murit în cetatea Hierapolis, din centrul Asiei Mici, unde a fost răstignit cu capul în jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel