Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 14 ian, 06:00
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 ianuarie - Cui trebuie să-i spui "La mulți ani!", astăzi
Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 14 ianuarie, sunt prăznuiți Sfânta Nina și Sfinții Părinți care au fos uciși în Muntele Sinai și Rait.

Sfânta Nina s-a născut în jurul anului 290, în Capadocia. La împlinirea vârstei de 12 ani, ajunge în grijă stareței Niofora, scrie crestinortodox.ro. Cu binecuvântarea episcopului Iuvenalie, pleacă din Ierusalim către Armenia. În anul 315 ajunge în Mtskheta, locul în care, potrivit celor mărturisite de stareța Niofora, s-ar afla „Cămașa lui Hristos".

Sfinții Părinți care au fost ucişi în Muntele Sinai şi Rait au trăit în secolele IV şi V şi au fost omorâţi de barbarii din Arabia şi Etiopia. Se adunau în biserică şi făceau împreună priveghere de noapte numai sâmbătă seara spre duminică, iar dimineaţa, la Sfânta Liturghie se împărtăşeau cu toţii. Vederea lor era îngerească, pentru că se topiseră trupurile lor de înfrânare şi de priveghere scrie crestinortodox.ro

Barbarii, căutând aur şi negăsind, i-au ucis pe părinţii din Muntele Sinai şi Răit. Monahul Amonie mărturiseşte că în prima năvălire a barbarilor au pierit 38 de părinţi în Sinai şi 39 în Răit.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro