Calendar CLAR pentru Guvernul USR, dacă nu se înţeleg cu PNL. Când se merge la vot în Parlament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Ionuț Moșteanu
Facebook - Ionuț Moșteanu
În cazul în care USR nu va putea să se înțeleagă cu PNL în privința viitoare guvernări, aceștia sunt pregătiți să trimită la vot săptămâna viitoare o variantă de guvern. 

„Dacă negocierile pentru refacerea coaliției eșuează, mergem înainte, cum am mai spus și domnul Danian Cioloș o să propună un guvern cu care o să venim la începutul săptămânii viitoare în fața Parlamentului”, a spus Ionuț Moșteanu, invitatul analistului politic Bogdan Chirieac la Interviurile DC NEWS.

„Pentru că acum e nevoie de un guvern cu puteri depline, e nevoie de reponsabilitate, dincolo de declarațiile liderilor politici, fiecare parlamentar are un vot și o responsabilitate delegată de cătr români atunci când l-au votat”, a mai spus Moșteanu. 

Liderul deputaţilor USR a afirmat că prioritar este scenariul în care coaliția poate fi reparată, în caz contrar fiind preferat un guvern monocolor, care ar urma să fie prezentat săptămâna viitoare.        

Calendarul viitorului guvern

„În orice formă, domnul prim-ministru Dacian Cioloș cu un guvern al său, că o fi un guvern al coaliției, că o fi un guvern minoritar USR, veți fi în fața Parlamentului, indiferent de situație”, a reiterat Chirieac.             

„Eu așa zic în momentul ăsta, dar vrem mai multă viteză din partea potențialilor parteneri. Am pierdut deja o săptămână și nu din cauza noastră. Luni a fost deja desemnat premierul Dacian Cioloș de către președintele Klaus Iohannis. Premierul a fost desemnat pentru a forma guvernul. Am fi vrut să ne vedem marți, PNL a zis nu marți, că au o ședință, atunci miercuri, ne-am văzut miercuri și au zis hai nu mâine, hai poimâine. Deja pierdem zile prețioase, nu e timp de tras, noi nu vrem să pierdem timp, nu mai este timp deloc, trebuie să facem repede un guvern. Dacă PNL ne zice astăzi 'nu ne interesează să mai vorbim cu voi', noi duminică stabilim comitetul politic, programul și lista, luni o depunem la Parlament, marți facem audieri, miercuri venim în fața Parlamentului la vot”, a explicat Ionuț Moșteanu.        

„Pentru prima dată avem un calendar clar al viitorului guvern al României”, a observat Bogdan Chirieac.       

Citește și: Moşteanu, anunţ despre lista de miniştri publicată de DC NEWS

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel