Data publicării:

Calea spre succesul antreprenorial. Gabriela Horga (ASF), apel către autorități / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gabriela Horga, Vice-președinte pe Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare, Autoritatea de Supraveghere Financiară, a explicat, în cadrul Galei de Premiere BVB Arena 2024, că dezvoltarea mediului de afaceri românesc și a pieței de capital depinde de colaborarea între autorități și companii pentru a promova inovația și succesul. Acest lucru implică crearea unor politici favorabile, îmbunătățirea legislației și reducerea birocrației, pentru a facilita accesul la finanțare și a oferi companiilor oportunități de dezvoltare. 

Gabriela Horga a exprimat bucuria sa față de inițiativele care premiază mediul de afaceri românesc, recunoscând eforturile celor care transformă ideile în realitate și contribuie la dezvoltarea economiei și crearea de locuri de muncă. În cadrul evenimentului, au fost premiate 15 povești de succes, exemplificând perseverența, inovația și leadership-ul

„Mă bucur să văd că astfel de inițiative premiază și încurajează mediul de afaceri românesc. În cadrul evenimentului de astăzi, recunoaștem eforturile și succesele celor care au curajul să-și transforme ideile în realitate și să contribuie activ la dezvoltarea economiei românești și la crearea de locuri de muncă.

Fiecare dintre aceste 15 povești de succes, pe care astăzi le premiem, sunt un exemplu de perseverență, de inovare, de leadership. Din cele 15 companii finaliste anul trecut, avem cel puțin două companii care sunt emitenți cu acțiuni listate pe Bursa de Valori București și sper ca și dintre companiile de anul acesta să vedem cât mai multe, în această calitate, pe viitor. Unele deja au obligațiuni listate și, practic, acest eveniment devine un pool pentru viitoarele listări și pentru runde de finanțare care se pot desfășura pentru aceste companii.", a spus Gabriela Horga. 

 

„Piața de capital oferă o alternativă reală de finanțare pentru proiectele antreprenoriale"

Gabriela Horga a subliniat că motorul economiei este reprezentat de puterea cumulată a inovației și dezvoltării companiilor, care au atât dreptul, cât și datoria de a căuta cele mai bune forme de finanțare. Potrivit acesteia, piața de capital reprezintă o alternativă valoroasă pentru finanțarea proiectelor antreprenoriale, fie că sunt în stadiul inițial sau deja mature. 

„Motorul oricărei economii este reprezentat de această putere cumulată de inovare, de dezvoltare a companiilor care au nu doar posibilitatea, dar și datoria să caute cele mai bune forme de finanțare ca să se dezvolte. În acest sens, piața de capital oferă o alternativă reală de finanțare pentru proiectele antreprenoriale, fie că vorbim de afaceri care se află în stadiul inițial de dezvoltare, fie că vorbim de afaceri deja ajunse la maturitate.

În același timp, uitându-ne la cele mai recente listări, uitându-ne chiar și la listările din ultimii 5 ani, atunci când vorbim de companii antreprenoriale, fie că discutăm de obligațiuni, fie că discutăm de acțiuni, se confirmă că piață locală este o platformă solidă, atât pentru companiile care caută finanțare, dar și pentru cele care caută expunerea pe care o oferă calitatea de emitent listat și, de asemenea, devin o oportunitate pentru investitorii care au acces la alternative de investiții.", a spus Gabriela Horga. 

 

 

3. -imagine fara descriere- (gabriela-horga-2_82546300.jpg)

 

„Este important să ne concentrăm mesajul pe exemplele pozitive"

Gabriela Horga a evidențiat angajamentul său de a promova oportunitățile oferite de Bursa de Valori București și piața de capital, evidențiind beneficiile pentru investitori și companii. 

„Dorința și efortul meu sunt îndreptate spre nevoia de a reuși împreună să facem cunoscute oportunitățile pe care le oferă Bursa de Valori București, pe care le oferă piața de capital, dar și oportunitățile și beneficiile reale pe care le poate aduce, atât pentru investitor, cât și pentru companii.

Fără să fac abstracție de problemele inerente oricărei piețe, mai ales ale unei piețe care se află în curs de dezvoltare și care are în plus și o serie de particularități istorice de care bineînțeles că autoritatea este conștientă, și în raport cu care facem permanente eforturi, pentru mine este important ca, în acest cadru festiv, să ne concentrăm mesajul pe exemplele pozitive și să încercăm ca ecoul acestora să ajungă în rândul cât mai multor beneficiari, fie că ne referim la companii, fie că ne referim la investitori.", a spus Gabriela Horga. 

 

 

„Autoritățile sunt datoare să elaboreze un set de politici care să sprijine aceste povești de succes"

Gabriela Horga a afirmat că autoritățile au datoria de a dezvolta politici care să sprijine poveștile de succes, inclusiv prin îmbunătățirea fiscalității, reducerea birocrației și facilitarea accesului la finanțare, un rol important având Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Autoritățile sunt datoare să elaboreze un set de politici care să sprijine aceste povești de succes, fie prin îmbunătățirea fiscalității, că tot avem lângă noi Ministerul de Finanțe, fie prin reducerea birocrației, fie prin facilitarea accesului la finanțare, și aici intervine rolul Autorității de Supraveghere Financiară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară face eforturi în această perioadă pentru îmbunătățirea legislației, pentru modificarea legislației astfel încât firmele să aibă acces cât mai rapid la piața de capital, să devină o alternativă sistemului clasic de credite bancare.", a spus Gabriela Horga la Gala de Premiere BVB Arena 2024. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel