Calea Lactee se va ciocni cu Galaxia Andromeda. Vezi consecințele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
calea-lactee
calea-lactee

Între Calea Lactee şi Galaxia Andromeda va avea loc o coliziune majoră, în urma căreia sistemul nostru solar va avea de suferit, a anunțat NASA.

Astronomii de la Agenţia spaţială nord-americană au efectuat cercetări şi calcule din care rezultă că între cele două galaxii vecine, Calea Lactee şi Andromeda, va avea loc un impact major. Soarele va fi catapultat într-o altă zonă a Căii Lactee, împreună cu Pământul şi cu celelalte planete din sistem. De asemenea, stelele vor fi relocate pe alte orbite, potrivit astronomilor de la Space Telescope Science Institute (STSI).

 O forţă de atracţie reciprocă este responsabilă pentru apropierea celor două galaxii. În prezent, distanţa dintre Andromeda şi Calea Lactee este de 2,5 milioane de ani lumină.

Deşi Andromeda se apropie de galaxia noastră de 2.000 de ori mai repede, ea va avea nevoie de 4 miliarde de ani înainte de a intra în coliziune cu Calea Lactee.  În plus, simulările computerizate realizate pe baza datelor furnizate de Hubble arată faptul că vor mai trece alte 2 miliarde de ani, după "întâlnirea" dintre cele două galaxii, pentru ca fuziunea lor să fie completă.

 Va rezulta o singură galaxie, de formă eliptică - o formă întâlnită mai des în universul nostru apropiat, au explicat aceiaşi savanţi.  Calea Lactee, care este o galaxie plată, va ieşi din această coliziune complet transformată.

 Soarele se va afla într-o nouă regiune a galaxiei, dar Terra şi sistemul nostru solar nu sunt în pericol să fie distruse, au precizat oamenii de ştiinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel