Calcul simplu: ce pensie vei lua în funcție de salariul de astăzi. Adrian Negrescu, avertisment: Vom fi asistați social
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Economistul Adrian Negrescu a spus calculul simplu pentru a vedea ce pensie vei lua, în funcție de salariul actual. 

Adrian Negrescu, analist economic, a fost întrebat, în cadrul conferinței Quo Vadis 2024, cum facem ca, odată cu ieșirea la pensie, să nu ne transformăm în asistați social.

”Bună întrebare, pentru că pleacă de la o premisă pe care o vedem din ce în ce mai răspândită în societate: eu nu o să mai prind pensie. Asta este marea problemă apropo de educația financiară. Realitatea arată că dacă nu încercăm din perioada activă să punem bani deoparte, vom fi, din păcate, niște asistați social. Este vorba despre toate generațiile de după 1989 (...).

Am fost crescuți, educați primar din punct de vedere al perspectivei de viață. Ni s-a spus că cel mai bine e să te duci la școală, termini o școală, te duci la facultate, o termini sau nu, îți găsești un loc de muncă și aștepți să ajungi la pensie. (...) Iată că societatea și economia s-au schimbat. În momentul de față, fără un al doilea job, fără să ai încă o calificare, fără să cauți oportunități, e posibil să trăiești într-o sărăcie lucie. 

Pentru cei care se gândesc la ce vor face la pensie, să facă un calcul simplu, să se gândească cât câștigă acum salariul și să calculeze ce înseamnă 30% din acești bani. 30% din banii pe care-i câștigă acum, în cel mai bun caz, îi vor primi la pensie” a spus Adrian Negrescu, în cadrul conferinței organizate de Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group. 

Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group au organizat, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a,”Provocări în Educația financiară din România!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel