Câinele doarme în pat cu tine? Cât de benefic este acest obicei, argumente pro și contra
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Câinele doarme în pat cu tine? Cât de benefic este acest obicei, argumente pro și contra / Foto: Pexels
Câinele doarme în pat cu tine? Cât de benefic este acest obicei, argumente pro și contra / Foto: Pexels
Află în articol dacă este bine sau nu să-ți lași câinele să doarmă în pat cu tine.

Întrebarea dacă este bine sau nu să-ți lași animalul de companie să doarmă cu tine este o dilemă comună printre proprietarii de câini. Atunci când te ghemuiești lângă câinele tău te poți simți confortabil, acest lucru oferind securitate, fiind o modalitate bună de a întări legătura pe care o împărtășești cu patrupedul tău, dar există și potențiale dezavantaje, demne de luat în considerare.

În primul rând, câinii pot fi destul de neastâmpărați în pat, ceea ce face adormitul mult mai dificil, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru câine. În plus, s-ar putea să te trezești cam obosit dacă toată noaptea trebuie să ai grijă să te ferești pentru a-i face loc prietenului tău. Și dacă câinele tău nu a făcut baie de ceva vreme, nu este cel mai curat partener de pat, scrie thisdogslife.co.

În ciuda acestor îngrijorări, este chiar bine să dormi lângă câinele tău, acest obicei având totuși mai multe beneficii decât dezavantaje. De fapt, un sondaj recent a constatat că 66% dintre proprietarii de câini le permit acestora să doarmă în paturile lor.

Factori de luat în considerare înainte de a împărți patul cu câinele tău


Înainte de a lăsa câinele să doarmă cu tine, asigură-te că experiența este confortabilă atât pentru tine, cât și pentru câinele tău. Iată câțiva factori de luat în considerare:

1. Câinele tău are afecțiuni de sănătate, cum ar fi diaree, durere, incontinență urinară, care pot face dormitul împreună mult mai dificil.

2. Puiul tău sforăie tare, se răstoarnă sau lovește cu lăbuțele, deranjându-te mult atunci când tu dormi.

3. Câinele tău acaparează tot patul sau prezintă un comportament agresiv în timp ce este în pat.

4. Ai alergii la blana câinelui tău, iar asta îți provoacă iritații ale pielii.

5. Ai un somn sensibil, îți este greu să adormi sau să rămâi adormit.

Aceste întrebări vă pot ajuta să determinați dacă dormitul împreună cu câinele este ideal pentru fiecare din voi.

Beneficiile dormitului alături de câinele tău

De la căldură suplimentară până la confortul emoțional, nu este nimic mai bun decât să te relaxezi și să te ghemuiești alături de prietenul tău patruped. Sondajul menționat mai sus a descoperit că "7 din 10 persoane cred că au un somn de mai bună calitate atunci când animalul lor este în pat cu ei noaptea". În plus, 58% dintre persoanele aflate în relații au raportat că preferă să-și împartă patul cu animalele de companie decât cu partenerii lor. 

Să aruncăm o privire mai profundă asupra avantajelor de a dormi cu câinele tău:

1. Poate reduce nivelul de stres

Cercetările au descoperit că pur și simplu mângâierea sau atingerea câinilor noștri ne poate ajuta să scăpăm de stres.

"Câinii pot oferi un sentiment de siguranță proprietarilor lor atunci când dorm împreună, iar unii oameni dorm mai bine atunci când sunt ghemuiți lângă animalul lor de companie. Studiile arată că animalele de companie pot calma oamenii și pot scădea tensiunea arterială și nivelul de stres, ceea ce poate ajuta la un somn bun", spune dr. Carling Matejka, medic veterinar la Fen Vet și Trinity Hills Pet Hospital. „.”

2. Poate crește legătura dintre câini și stăpân

Indiferent cum ne-am petrecut ziua, este ceva special în a o încheia și a ațipi cu câinii noștri.

"Dormitul în același pat cu animalul tău de companie poate oferi o experiență sănătoasă și pozitivă, dar și o conexiune bună pentru tine, cât și pentru câinele tău, mai ales dacă sunteți plecat cea mai mare parte a zilei", spune dr. Matejka.

Acest timp petrecut împreună, adaugă ea, este grozav pentru a forma o legătură mai strânsă.

3. Te poate ajuta să te simți în siguranță


Suntem cei mai vulnerabili când dormim. Dacă ceva este ieșit din comun, cum ar fi un sunet sau un miros neobișnuit, câinele tău va fi probabil primul care te va anunța.

"Persoanele care dorm greu se pot odihni mai bine știind că animalul lor de companie îi va trezi dacă există o urgență pe timp de noapte, cum ar fi un incendiu sau o spargere", spune dr. Matejka.

Câinii sunt atât de atenți încât să ai unul în casă este unul dintre cele mai bune mijloace de descurajare pentru efracții. Cartierele în care sunt mulți câini pot descuraja de fapt crimele, inclusiv omuciderea, jaful și atacurile agravate, potrivit cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel