Data actualizării:
Data publicării:

Cadavrul lui Prigojin, identificat după un deget lipsă. Generalul Cristian Barbu explică tăcerea lui Putin: Poate că a fost doar o înscenare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW
Cadavrul lui Evghenii Prigojin ar fi fost identificat după un deget lipsă.

Cadavrul lui Evghenii Prigojin, șeful Wagner, ar fi fost identificat după un deget lipsă, relatează unele publicații din Rusia. Și Dmitri Utkin ar fi fost identificat, după înălțimea și tatuajele pe care le avea. Totuși, cei de la morga din Tveri ar fi preluat și probe genetice pentru a confirma identitățile victimelor, iar rezultatele s-ar putea să fie gata în curând. Generalul Cristian Barbu a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Pilotul personal al lui Prigojin, suspectat că ajutat la nimicirea avionului șefului Wagner. Bomba, urcată la bord. Unde ar fi fost ascunsă

"Am văzut în presă că cel care a făcut recunoașterea este un membru al acestei foste mari acțiuni militare Wagner, deci un om care lucra cumva cu ei în zona aceasta și este într-adevăr un semnal că ar putea să fie recunoscut după ceva ce îi lipsește, după un deget care îi lipsea, dar cred că în continuare va trebui să așteptăm acele analize oficiale făcute de statul rus, sper că le va face corect, ca să existe o identificare între trupul carbonizat și ceea ce era în viață cândva Prigojin.

Despre Utkin nu cred că sunt dubii pentru că, într-adevăr, Utkin avea o statură și avea o serie întreagă de tatuaje care unele dintre ele am înțeles că nu sunt carbonizate și ar fi putut fi mai ușor de identificat după aceste indicii. De altfel, Utkin nici nu avea sosii, nu cred că era cel care schimba avioanele sau care putea să ne inducă la un moment dat în eroare cu privire la prezența lui în acel avion care s-a prăbușit", a spus Cristian Barbu.

De ce tace Putin?

Cât despre tăcerea lui Vladimir Putin privind acest subiect, generalul Cristian Barbu a spus: "Cred că nu are ce să spună pentru că dacă ar spune ceva în acest moment despre Prigojin, ar putea să intre pe o altă direcție decât cea pe care și-o dorește, fie că ar fi asociat cu această prăbușire a avionului, fie cu situația cealaltă în care poate că a fost doar o înscenare și ar fi la mijlocul acestui plan bine pus la punct care să-l fi scăpat și să-l fi scos cumva din istorie pe Prigojin, viu fiind în continuare.

Este greu să găsim în acest moment ce ar putea să spună Putin, dar este interesant că aseară era la o acțiune care în întregul ansamblu avea o logică cu privire la a nu spune nimic nici aseară”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel