Cada este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cadă este îngălbenită și pătată. Ai nevoie de două produse din cămară - simplu, ieftin și rapid. Sursa - Pexels
Cadă este îngălbenită și pătată. Ai nevoie de două produse din cămară - simplu, ieftin și rapid. Sursa - Pexels
Din cauza utilizării regulate și îngrijirii necorespunzătoare, cada pare murdară. Cel mai adesea, suprafața căzii se pătează și devine galbenă. Nu e cazul să disperați deoarece puteți curăța cada îngălbenită și pătată, cu două ingrediente din bucătărie.

Pe lângă curăţarea zilnică, orice cadă are nevoie de o curăţare intensivă cu produse profesionale, în funcţie şi de gravitatea petelor. În ciuda faptului că nu poţi menţine întotdeauna cada perfect curată, o poți curăţi şi va arăta ca nouă.

Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea

Petele de pe suprafaţă căzii pot fi îndepărtate, foarte simplu, cu ajutorul unor ingrediente din cămară, care sunt eficiente și ieftine.

Petele vechi de pe cadă pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu ajutorul bicarbonatului, pe care fiecare gospodină îl are în bucătărie. Amestecă o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen și aplică soluţia rezultată pe cadă. Lasă-o să acţioneze timp o oră, apoi șterge-o cu o cârpă moale.

Dacă este pătată toată cada, poți adăuga soluţie într-un sticlă cu pulverizator şi să o împrăştii pe toată suprafaţă căzii.  La final, cada se clăteşte cu apă caldă din belşug.

Elimină petele de grăsime de pe haine cu amoniac și cretă. Petele vor dispărea ca prin minune


Umple cadă cu apă fierbinte şi adaugă în ea 3 litri de oţet şi 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasă cada așa circa 4 ore, după care scote dopul. După ce apa s-a scurs, șterge cada cu un burete înmuiat în detergent de vase.  Vei vedea cum cada va fi mai curată şi mai albă ca niciodată. În plus, oţetul dezinfectează, iar în aceste câteva ore ea va fi perfect curată şi dezinfectată.

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

O altă variantă este să pulverizezi cantităţi mari de oţet pe suprafaţa căzii, dar nu înainte de a pune dopul pentru a evita ca acesta să se scurgă. După vreo 20 de minute cada se spală cu apă caldă.  

De asemenea, este recomandat să ţii în baie un tub cu pulverizator plin cu oţet şi să împrăştii soluţia pe cadă, după fiecare utilizare. Este adevărat că mirosul este destul de înţepător, însă poţi fii sigură că în aer nu vor mai exista bacterii, iar mucegaiul nu va avea nicio şansă.

Haine curate și parfumate cu un singur ingredient: este ieftin și îl ai chiar la tine în casă

Dacă spălați hainele cu un produs natural, acestea vor fi curate, proaspete, parfumate și moi. Acest truc al bunicilor funcționează uimitor de bine, dar doar foarte puține persoane îl cunosc sau îl folosesc în viața de zi cu zi. Și asta în ciuda faptului că funcționează atât de bine!  Este simplu, ieftin și versatil. Partea grozavă este că acest produs nu curăță doar hainele, ci și mașina de spălat.

Pentru început, turnați detergentul de haine  obișnuit în mașina de spălat, apoi adăugați un strop de oțet. Acest lucru va spori efectul detergentului normal. Aveți nevoie de ceva mai puternic? Atunci înmuiați  hainele într-un amestec de 125 de mililitri de oțet și apă. Și iată: ai deja rufe curate, care nu vor mirosi a oțet!

Cea mai ieftină și răcoritoare limonadă a verii este gata în 10 minute și bună în zilele fierbinți

Pete de transpirație și deodorant - Este păcat să arunci o haină pătate de transpirație, atunci când detergentul normal nu funcționează. Dar oțetul te poate ajuta! 

Balsam de rufe -  Asigurați-vă că adăugați puțin oțet alb în dozatorul de balsam al mașinii de spălat rufe. Îți face rufele incredibil de moi și nu dăunează mediului, scrie tippsundtricks.co 

Păstrează culoarea - Înmuiați-vă hainele în aproximativ 125 de mililitri de oțet înainte de a le pune  în mașina de spălat.  Acest lucru  prevenire decolorarea culorii și  îndepărtează excesul  de detergent din țesătură.

Sarea din bucătărie se umezește? Nu te grăbi să o arunci: un produs din cămară te ajută să o salvezi

Pete încăpățânate -  Umpleți o găleată cu apă și adăugați o cană de oțet. Apoi, înmuiați orice îmbrăcăminte cu pete încăpățânate, timp de aproximativ o oră. După aceea, le puteți spăla în mod normal.

Elimină rezidurile de detergent - În cazul detergenților pudră, se poate întâmpla ca, după spălare, pe haine să rămână  reziduuri. Acest lucru poate provoca iritații semnificative ale pielii, așă că    adăugarea a 4 linguri de oțet în mașina de spălat vă salvează.

Pune o minge din folie de aluminiu în mașina de spălat: îți salvează bugetul, iar hainele vor fi moi și curate

Miros de țigară -  Fumezi în casă? Sau ai fost în vizită la cineva, undeva se fumează în încăpere?  Hainele vor mirosi neplăcut. Totuși, oțetul alb poate neutraliza mirosul de țigări! Și asta este valabil și pentru perdele!

Păr de animale  - Oricât de mult îți iubești pisica sau câinele, este neplăcut când ai păr de animale peste tot. Iar părul animalelor de companie oare greu de îndepărtat de pe haine. te ajută oțetul.  Doar puneți jumătate de cană de oțet  în mașina de spălat și  lăsați rufele să se usuce. Apoi scuturași haina și părul va cădea cu ușurință.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel