Dosar Vasile Blaga. CAB dispune începerea judecării pe fond
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Vasile Blaga
Vasile Blaga
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, miercuri, începerea judecării pe fond în dosarul în care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenţă. 

Judecătorii au menţinut decizia Tribunalului Bucureşti prin care s-a constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în acest caz. 

"În temeiul art. 347 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Blaga Vasile împotriva încheierii din data de 20.02.2017, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr.1.240/3/2017/a1 al Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă", se arată în minuta deciziei. 

Fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale. 

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naţionale pentru PDL. 

Conform documentului, la nivelul anului 2009, în cadrul PDL a existat o înţelegere între secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan, în sensul obţinerii de bani pentru partid. 

DNA Ploieşti a decis să îi cerceteze într-un dosar separat pe fostul primar Gheorghe Ştefan şi pe omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel