Câți bani primești dacă te angajezi în alt oraș. Primă de instalare și primă de mobilitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că DCNEWS LIVE, că persoanele care se angajează la o distanță până-n 50 de kilometri primesc o primă de mobilitate și cei care se angajează în alt oraș primesc o primă de instalare. 

"Pentru persoanele peste 45 de ani noi am gândit niște măsuri active care sunt susținute din bugetul asigurărilor de șomaj, astfel încât să se creeze niște punți de legătură sau un fel paliere de siguranță pentru cei care mai au puțin și ies la pensie și aplicăm niște măsuri active acordând facilități angajatorilor. Concret, angajatorul care angajează persoane peste 45 de ani sau care mai au cinci ani până la pensie primesc în fiecare lună, de la bugetul asigurărilor de șomaj un cuantum la nivelul indicatorului social de referință, respectiv 500 de lei. Mai mult, ținta noastră este ca să se rămână în activitate și după încheierea vârstei de pensionare. Cred că noua lege a economiei sociale, care deschide al treilea sector de activitate economică în România, după cel public, privat, intrăm pe zona economiei sociale, reprezintă o garanție pentru continuare activității și pentru ieșirea la pensie ca urmare a limitei de vârstă.

1.000 de lei pentru cei care se angajează la o distanță până-n 50 de kilometri. 3.500 de lei pentru cei care se angajează în altă localitate

Tot din bugetul asigurărilor de șomaj, acordăm tuturor persoanelor pentru toți cei care doresc să se angajeze, acordăm de la bugetul de stat persoanei respective care dorește să se angajeze o primă de mobilitate de 1.000 de lei, dacă se angajează la o distanță de până-n 50 de kilometri față de domiciliu și mai acordăm o primă de instalare de 3.500 de lei pentru persoanele care doresc să se angajeze într-o altă localitate decât acolo unde-și au domiciliul. Discuția continuă, am avut luni dezbateri în cadrul Consiliului European, unde s-a discutat modalitatea în care putem să venim cu mai multe tipuri de politici active pentru creșterea ratei de ocupare, printr-un număr mai mare de angajați putem să contribuim automat la sustenabilitatea sistemului de pensii", a declarat Rovana Plumb, la DCNEWS LIVE. 

Ministrul Muncii a precizat că pe lângă aceste prime există și posibilitatea de decontare a transportului pentru cei care muncesc până-n 50 de kilometri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel