C.V.Tudor: Moartea fratelui meu Adrian Păunescu, o grea pierdere pentru cultura naţională
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Corneliu vadim Tudor
Corneliu vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor este de părere că moartea lui "Să ne aducem aminte câţi oameni a ajutat în ani 70-80, dar şi după aşa-zisa revoluţie", a arătat Vadim Tudor.

El a afirmat că a fost prieten cu Adrian Păunescu încă din copilărie.

"Aşa s-a întâmplat să ne împletească Dumnezeu drumurile. În 1964 ne-am întâlnit prima oară, la Cenaclul Nicolae Labiş, creat şi condus de mentorul nostru literar Eugen Barbu", a spus preşedintele PRM.

Vadim Tudor a arătat că, ulterior, s-au reîntâlnit în 1973, când Adrian Păunescu a preluat şi a dus pe noi culmi revista "Flacăra", iar după anul 1992 nu s-au mai despărţit niciodată şi au întemeiat în acel an Partida Naţională în Senat.

"Pe el l-au dărâmat cel puţin două evenimente. L-au prăbuşit psihic demascarea lui ca un fel de criminal de război, în aşa-zisul proces al comunismului. Trei scriitori în viaţă erau puşi la zid: eu, Adrian Păunescu şi Mihai Ungheanu. Iată că ultimii doi s-au prăpădit, inima lor generoasa n-a mai rezistat", a arătat Vadim Tudor.

Potrivit acestuia, un al doilea eveniment a fost "eliminarea samavolnică" a lui Păunescu, printr-o "fraudă neruşinată", din Parlament. Vadim Tudor a amintit că în noiembrie 2008 Păunescu a câştigat detaşat colegiul uninominal în care a candidat pentru Senat, în Parlament a ajuns candidatul de pe locul patru.

"Asta l-a dărâmat pe fratele meu Adrian Păunescu", a adăugat Vadim Tudor despre poetul care a făcut un simbol cultural al anilor 80 din Cenaclul Flacăra.

Preşedintele PRM a arătat că, în ultimele zile, a vorbit de mai multe ori cu profesorul Şerban Brădişteanu, care i-a spus că doctorii erau pe cale să renunţe la resuscitarea lui Adrian Păunescu, să abandoneze.

"I-am spus: «Doctore, nu abandona. Va fi un cutremur mare în cultura română şi în societate dacă moare un om ca Adrian Păunescu, mai ales în aceste vremuri când e nevoie mai mult ca oricând de voci autoritare şi cu drept moral să spună nişte adevăruri»", a relatat C.V. Tudor.

Vadim Turdor a adăugat că a vorbit şi cu Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, rugându-l să se roage pentru sănătatea poetului.

"Pentru Adrian Păunescu a fost prea târziu. Din păcate, inima lui, care a fost atât de bombardată de toţi pigmeii, nu a mai rezistat. Dumnezeu să îl ierte!", a afirmat Vadim Tudor, citat de Mediafax.

Citeşte şi:

Poetul Adrian Păunescu a murit. Citeşte ultima poezie scrisă de maestru, pe patul de spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel