C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România
Autor: Magdalena Popa Buluc | Publicat pe: 14 ian 2017, 10:31
WhatsApp

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Asociația Performanță și Cultură găzduiește expoziția C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016), începând cu data de 15 ianuarie 2017. Program de vizitare: Miercuri - Duminică,  în intervalul orar 10.00 – 18.00.

C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016) este o expoziție de design de carte, care prezintă o selecție de titluri nominalizate sau premiate în cadrul concursului național de design de carte, edițiile 2012 – 2016. Selecția include realizări ale artiștilor și specialiștilor din domeniu, care se raportează la aspecte specifice ale culturii și spațiului românesc prin ilustrație, texte, autori prezentați, de la cărți despre istoria artei și culturii (Tzara. Dada. Etc.), la cărți pentru copii (Povești din calendar), albume (Maramureșul meu) sau la cărți de autor (Praf de zâne). Proiectul promovează valorile culturale naţionale contemporane, în contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale. 

Publicul va fi invitat la o serie de evenimente și activități, dintre care nu vor lipsi întâlnirile cu profesioniști din domeniul cărții, ateliere interactive pentru copii si adulți. Accesul este gratuit. 

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București, cu sediul în strada Londra, nr. 39, sector 1, își propune – între altele - promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură. 

Proiectul face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg.

În fiecare an, juriul concursului national de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România este format din specialiști din domeniul editorial și al designului de carte și include un consultant de specialitate din altă ţară decât România. 

Asociația pentru Performanță și Cultură (APC) este o organizație nonguvernamentală independentă, care dezvoltă proiecte transversale adresate în special tinerilor, în scopul de a sustine dezvoltarea unui spirit critic și încurajarea creativității. A organizat concursul național de design de carte, edițiile 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, finalizate cu selecții de cărți frumoase, premiate și prezentate în expoziții sub titulatura „Cele Mai Frumoase Cărți din România”(CMFC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?