Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, căsătorie la 93 de ani cu Anca Faur
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit pentru a patra oară la vârsta de 93 de ani.

Astronautul american Buzz Aldrin, al doilea om din istorie care a pășit pe Lună, s-a căsătorit cu ocazia împlinirii a 93 de ani. Potrivit NDTV, americanul care a luat parte la misiunea Apollo 11 din 1969 și-a anunțat fanii pe Twitter că s-a căsătorit cu Anca Faur, în Los Angeles, Statele Unite.

„De ziua mea, când împlinesc 93 de ani, și în ziua în care am fost decorat de Living Legends of Aviation, mă bucur să anunț că m-am căsătorit cu Dr. Anca Faur. Ne-am unit destinele într-o ceremonie restrânsă în Los Angeles și suntem așa de bucuroși ca niște adolescenți”, a spus el.

Buzz Aldrin este la a patra căsnicie și este singurul supraviețuitor din personalul de trei astronauți care a pășit pe Lună în 1969. Acesta a pășit pe Lună la 19 minute după Neil Armstrong.

Americanul s-a retras din NASA în 1971, iar în 1998 a înființat Fundația ShareSpace, un ONG care promovează explorarea cosmică făcută cu participarea personalului uman.

Anca Faur ar fi cu 30 de ani mai tânără decât nonagenarul și formează o relație cu Buzz Aldrin „de multă vreme”. Ea s-ar fi născut la Deva, în România, iar în 1983 ar fi absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Timișoara. În 1996, Faur ar fi obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea din Pittsburgh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel