Buzău: Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr - zeci de artişti, la porţile afirmării
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Teatrul "George Ciprian" din Buzău organizează, în perioada 19-25 octombrie, cea de-a şaptea ediţie a Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr, la care participă zeci de tineri actori, regizori şi scenografi din Bucureşti, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea.

Potrivit directorului Teatrului "George Ciprian", Gina Chivulescu, "Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr îşi propune să scoată în evidenţă noua generaţie de artişti de teatru, fie că vorbim de actori, regizori sau scenografi, care bat la porţile afirmării".

"Festivalul a devenit tradiţie, de la bun început s-a creat ideea de a realiza o punte de legătură între generaţiile de artişti, actori, regizori sau scenografi care nu prea au intrări în teatrele de repertoriu, deşi sunt foarte talentaţi", a declarat, pentru Agerpres, directorul Teatrului "George Ciprian".

Sursa citată a mai declarat că în acest moment asistăm la o schimbare de generaţie.

"Primele şase ediţii ne-au confirmat că asistăm la o schimbare de generaţie, de aceea considerăm că acest festival constituie o rampă de lansare pentru tinerele talente", a spus Gina Chivulescu.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului programează spectacole pentru toate categoriile de vârstă, de la poveşti celebre până la spectacole de coregrafie, spectacolele fiind realizate de studenţi de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" Bucureşti, sub îndrumarea profesorilor de actorie sau regie, dar şi producţii de la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, Teatrul "Anton Pann" Râmnicu Vâlcea şi din mediul independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel