Buzău: Manifestaţii ale părinţilor şi ale cadrelor didactice pentru reînfiinţarea unei şcoli
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mai mulţi părinţi şi cadre didactice au participat, luni şi marţi, la manifestaţii în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău şi a Primăriei municipiului pentru a solicita reînfiinţarea Şcolii nr. 6, comasată la începutul anului şcolar cu Şcoala nr. 16. 

Acţiunile părinţilor şi profesorilor survin după ce instanţa de judecată a decis suspendarea deciziei autorităţilor de comasare a celor două şcoli. 'Vom contacta un executor judecătoresc pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel Ploieşti. Dar, ţinând cont că s-au petrecut atât de multe greşeli, vom face plângeri penale, începând de la director de şcoală, Inspectorat Şcolar, Primărie şi probabil şi ARACIP', a declarat liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Buzău, Mihai Ghelase. În context, inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, a declarat, pentru AGERPRES, că CA Ploieşti a decis suspendarea tuturor hotărârilor de comasare până la finalizarea procesului, dar acţiunea de revenire la starea iniţială este mult mai complexă.

Ea a adăugat că, momentan, elevii învaţă tot la Şcoala nr.16, Şcoala nr. 6 rămânând în conservare, decizia instanţei de judecată urmând să se aplice după emiterea unui nou ordin al ministrului Educaţiei. 'O decizie a instanţei se execută, nu se discută, dar trebuie respectaţi paşii legali. Comasarea s-a efectuat printr-un ordin al ministrului Educaţiei şi este nevoie de un alt ordin al ministrului Educaţiei, care în acest moment nu există. Mai mult, cadrele didactice de la fosta şcoală au contracte de muncă cu Şcoala nr. 16, iar revenirea la Şcoala nr. 6 trebuie să se facă prin acţiuni în instanţă, dar, după câte am aflat, mulţi dintre profesori nu vor să revină întrucât condiţiile de învăţământ de la noua locaţie sunt mult mai bune', a mai declarat Florina Stoian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel