Busu: Minte cu nerușinare. Te tâmpește, te umilește
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
BUSU
BUSU
Busu are amintiri cumplite, pe care le dezvăluie în ultimul său interviu. 

”Sincer? În armată învăţai să furi de la celălalt bocancii mai buni, să te descurci, să te fofilezi. Am făcut şi o armată mai greuţă în primele patru luni. După aceea începi să te adaptezi, să înveţi care e şmecheria. Dacă cineva îmi spune mie că armata a însemnat că te pregăteşti pentru situaţii de urgenţă în caz de război, eu zic că minte cu neruşinare. Ne pregătea să devenim obedienţi. Atât. Asta te învăţa atunci armata. Să asculţi ordinul cuiva. Că cineva ar fi avut competenţa să dea ordine, nu sunt sigur. Nici astăzi nu sunt sigur că se întâmplă asta. Am mici îndoieli că cineva ar putea să dea nişte ordine corecte şi în deplină cunoştinţă de cauză a situaţiei. Pe vremea aia, în orice caz, în sistemul în care eram noi acolo, cred că erau doar vreo doi sau trei oameni competenţi printre toţi ofiţerii pe care i-am avut. Restul nu făceau decât să dea cu tine de pământ şi să te facă să fii legumă.” a spus Florin Busuioc, cunoscut drept Busu de la meteo, pentru Adevărul. 

”Nu sunt amintiri plăcute şi nici nu te căleşte: te tâmpeşte, te umileşte. Dacă ar fi să fie o situaţie de război, nu ştiu dacă m-a călit pentru asta”

El își mai amintește: ”Te trezeai de la 5.00 dimineaţa, ieşeai la înviorare juma' de oră, după aceea mergeai să te speli şi mi-a rămas în cap chestia asta: grăbiţi spălatul. Abia ajunsese apa pe mâinile tale şi auzeai un strigăt: grăbiţi spălatul! Nici nu apucai să te speli. Asta în prima perioadă, apoi lucrurile s-au mai reglat. Începeai să ştii cum să faci toate lucrurile să fie bine pentru tine. Făceai instrucţie indiferent de vreme, te târai prin noroaie, cu toate alea pe tine, cu armă, troncăneau toate... De obicei, în prima perioadă, nimeni nu avea bocanci pe măsura lui şi întotdeauna asta mi s-a părut un chin. Asta e una dintre cele mai urâte amintiri. Bocancii ăia care nu se potriveau cu piciorul tău. Timp de vreo trei luni am avut bocanci proşti, după aceea am început să fac parte din grupul care deja îmbătrânise puţin acolo şi aveam dreptul să şutesc bocancii altuia. Nu e frumoasă armata pe care am făcut-o. Nu sunt amintiri plăcute şi nici nu te căleşte: te tâmpeşte, te umileşte. Dacă ar fi să fie o situaţie de război, nu ştiu dacă m-a călit pentru asta.”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel