Bușoi, replică după atacul lui Orban la Iohannis: Dezonorant! El îi datorează cel mai mult președintelui
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a comentat săgețile lansate de președintele liberalilor Ludovic Orban către Klaus Iohannis, președintele României.

Candidat la un nou mandat de președinte al partidului, la Congresul din 25 septembrie în care se va înfrunta cu premierul Florin Cîțu, Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de ieri că PNL nu datorează nimic președintelui Iohannis și că președintele partidului trebuie ales de către membrii Partidului Național Liberal.

În tot acest context Cristian Bușoi a rememorat momente importante cu privire la acțiunile președintelui și a taxat declarațiile lui Ludovic Orban, amintind că acesta din urmă îi datorează multe președintelui Klaus Iohannis.

Redăm integral mesajul transmis de Cristian Bușoi:

„În 2014, Klaus Iohannis a acceptat să fie candidatul #PNL și a câștigat președinția într-un moment extrem de important pentru România. A salvat dreapta, a salvat România, atunci când PSD forța toate limitele democrației, refuza dreptul românilor la vot și începuse asaltul asupra Justiției. A urmat un parteneriat extrem de important între PNL și președintele Klaus Iohannis. Lucrurile bune s-au văzut, rezultatele au început să apară. Am reușit împreună să câștigăm alegerile europarlamentare, am reușit să câștigăm prezidențialele și să ducem Partidul Național Liberal la guvernare. Klaus Iohannis a fost ultimul bastion în fața PSD, atunci când social-democrații voiau să introducă OUG 13.

Președintele împreună cu cetățenii României și cu PNL au oprit derapajele. A urmat perioada de pandemie, când Klaus Iohannis și-a asumat rol de paratrăsnet pentru Guvernul Orban și a gestionat criza, negociind pentru țară atât aducerea vaccinurilor necesare sănătății oamenilor, cât și măsuri care să aibă rol de centură de salvare.Pentru orice liberal, este foarte limpede că sprijinul președintelui Klaus Iohannis a fost esențial”.

Bușoi: Declarațiile lui Orban, dezonorante. El îi datorează cel mai mult președintelui

„Este dezamăgitor modul în care Ludovic Orban a ales să se poziționeze față de președinte. Este păcat că Ludovic Orban a ales să cadă pradă orgoliului și să facă astfel de declarații, să spună că nu îi datorăm nimic. Ludovic Orban ar trebui să fie primul care să recunoască faptul că îi datorează cel mai mult președintelui, dacă ar fi obiectiv, atât pentru victoriile din alegeri, pentru perioada când a fost premier, cât și pentru faptul că PNL este acum la guvernare. Declarațiile sale sunt dezonorante.

Sunt sigur că PNL va continua parteneriatul de succes cu președintele Klaus Iohannis. După acest Congres din 25 septembrie, avem obligația să întărim parteneriatul cu președintele Iohannis pentru ca împreună să punem în aplicare programul de guvernare, să facem reformele necesare, pentru a obține banii europeni atât de necesari modernizării României. Cheia succesului rămâne la noi, iar aceasta este una singură: colaborarea între Președintele României, Klaus Iohannis, și PNL”, a conchis Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel