Buşoi: 4 miliarde de euro pentru Planul European de Combatere a Cancerului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi vine cu informaţii despre Planul European de Combatere a Cancerului.

"Dezbateri cu reprezentanții excelenților chirurgi oncologi din Europa despre Planul European de Combatere a Cancerului. Cu un buget de 4 miliarde de euro, Planul va folosi toate instrumentele de finanțare disponibile pentru combaterea cancerului, inclusiv noul Program de Sănătate al UE, EU4Health, Programul de Cercetare, Horizon Europe și Programul Digital Europe și va aduce împreună decidenți și specialiști din mediul public și privat pentru prevenirea, diagnosticarea, tratarea cancerului și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Îi mulțumesc prof. dr. Pompilio Piso pentru inițiativă și sunt recunoscător boardului Societății Europene de Chirurgie Oncologică (ESSO) pentru interesantele propuneri și sugestii. Misiunea ESSO este de a susține inovația și știința în practica oncologiei chirurgicale în beneficiul pacienților cu cancer.

ESSO dezvoltă standarde de îngrijire pentru pacienții cu cancer și militează pentru recunoașterea oncologiei chirurgicala ca specialitate, în țările în care acest lucru nu se întâmplă încă", transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Coronavirus: OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite călătoriile, a recomandat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după apariţia noii variante Omicron, relatează AFP.

Ar trebui acordată consiliere persoanelor care nu au o stare bună a sănătăţii sau cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 şi de a muri, în special celor cu vârsta de 60 de ani sau mai mult şi celor cu comorbidităţi (de exemplu: boli de inimă, cancer şi diabet), pentru a-şi amâna călătoria, a scris OMS într-un document tehnic.

Descoperirea variantei Omicron a declanşat temeri la nivel global privind o posibilă rezistenţă la vaccinuri şi ar putea prelungi pandemia de COVID-19 declanşată în urmă cu doi ani, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel