Ministerul Educației, clarificări privind bursele pentru elevii sportivi în noul an școlar 2024 - 2025
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ministerul Educației clarifică faptul că modificările aduse metodologiei pentru acordarea burselor școlare în anul 2024 - 2025 nu vor afecta elevii sportivi de gimnaziu și liceu. 

Dezinformarea a fost cauzată de o interpretare greșită a ordinului de către Federația Sportului Școlar și Universitar. Elevii sportivi vor continua să beneficieze de burse de merit pentru medaliile de aur și locul I la competițiile naționale de sporturi olimpice, în baza unui protocol între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport.

"Modificările aduse Metodologiei-cadru de acordare a burselor școlare, valabile în anul școlar 2024 - 2025, nu sunt de natură să afecteze elevii sportivi de gimnaziu și liceu, potențiali beneficiari de burse, comparativ cu metodologia aplicată în anul școlar 2023 - 2024.

Precizăm că informațiile pe această temă vehiculate în spațiul public au la bază interpretarea eronată de către Federația Sportului Școlar si Universitar (FSSU) a prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 5.518/11.07.2024 cu privire la aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor începând cu anul școlar 2024 - 2025. În acest sens, FSSU a transmis astăzi următorul comunicat de presă.

Ministerul Educației a fost și rămâne un susținător al performanței sportive. În acest sens, reamintim faptul că începând cu anul școlar 2024 - 2025, elevii sportivi de gimnaziu și liceu pot beneficia de burse de merit și pentru medaliile de aur sau locul I obținute la Campionatele Naționale organizate de Federațiile Sportive Naționale, în sporturi olimpice, în baza Protocolului încheiat între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport în data de 7 martie 2024.

Odată cu intrarea în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, se adaugă explicit, ca beneficiari ai burselor de merit, elevii care obțin premii la competițiile organizate de Federațiile Naționale în sporturi olimpice.

Protocolul dintre Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, prin care sunt stabilite competițiile în sporturi olimpice pentru care se acordă burse, este disponibil aici", se arată în comunicatul dat de către Ministerul Educației.

FSSU recunoaște greșeala

Federația Sportului Școlar și Universitar recunoaște că a interpretat greșit prevederile ordinului Ministerului Educației privind acordarea burselor de merit pentru anul școlar 2024 - 2025 și a transmis informații eronate către Agenția Națională pentru Sport.

Federația își cere scuze pentru această confuzie și menționează că lucrează la corectarea situației. Beneficiarii burselor nu vor fi afectați, iar bursele de merit vor fi acordate conform protocolului stabilit între Ministerul Educației și Autoritatea Națională pentru Sport.

"Referitor la informațiile apărute in spațiul public privind acordarea burselor de merit în anul școlar 2024 – 2025 și beneficiarii cărora le sunt acordate aceste burse, Federația Sportului Școlar si Universitar precizează faptul că a interpretat eronat prevederile Ordinului ministrului educației nr. 5.518/11.07.2024 cu privire la aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor începând cu anul școlar 2024 – 2025 și, în consecință, a transmis o comunicare oficială greșită către Agenția Națională pentru Sport (ANS).

Ne cerem scuze pentru situația creată și pentru faptul că nu am consultat în prealabil Ministerul Educației cu privire la interpretarea Ordinului ministrului educației nr. 5.518/11.07.2024. Menționăm, în acest context, faptul că au fost demarate procedurile privind remedierea acestei situații. Numărul beneficiarilor nu va fi afectat de interpretarea eronată.

Mai precizăm faptul că în anul școlar 2024 – 2025, bursele de merit vor fi acordate conform Protocolului nr. 9177/2535/07.03.2024, încheiat între Ministerul Educației si Autoritatea Națională pentru Sport privind acordarea burselor de merit pentru anul școlar 2024 – 2025", se arată în comunicatul dat de FSSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel