Data publicării:

Bursa din Moscova va opri tranzacționarea în dolari și euro din 13 iunie din cauza sancțiunilor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Bursa din Moscova a anunțat că va opri tranzacționarea în dolari și euro din 13 iunie din cauza sancțiunilor.

Bursa din Moscova nu va tranzacționa în dolari și euro începând cu 13 iunie, din cauza căderii sub sancțiunile SUA, se arată într-un comunicat, transmite Interfax.

Astfel, Bursa de la Moscova transmite că pe piața valutară și pe cea a metalelor prețioase tranzacționarea se va desfășura cu toate instrumentele financiare, cu excepția perechilor valutare cu dolarul american și euro. Pe piețele bursiere și monetare, piața instrumentelor financiare derivate standardizate (SDFI), tranzacționarea se desfășoară de asemenea pe toate instrumentele, cu excepția instrumentelor cu decontări în dolari americani și euro. Tranzacționarea pe piața instrumentelor financiare derivate se va desfășura ca de obicei.

Bursa de la Moscova, pe lista sancțiunilor OFAC

„Grupul Bursa din Moscova dispune de toate instrumentele necesare pentru a asigura tranzacționarea neîntreruptă în condiții de volatilitate crescută, inclusiv licitații discrete, mecanisme de modificare promptă a parametrilor de risc. Sarcina principală a Bursei din Moscova este de a asigura funcționarea infrastructurii pieței financiare și a fiabilitatea tranzacțiilor de către participanții săi. În noile provocări ale condițiilor, Bursa din Moscova va continua să ofere clienților acces la toate segmentele platformei de tranzacționare”, se arată în comunicat.

Departamentul Trezoreriei SUA (OFAC) a adăugat miercuri Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare (NCC) și Depozitarul Național al Decontărilor (NSD) pe lista sancțiunilor.

OFAC a emis, de asemenea, o licență pentru a reduce operațiunile cu Bursa din Moscova, NSD și NCC până pe 13 august. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel