Bursa de la Bucureşti deschide "pe roşu" prima şedinţă a săptămânii
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Bursa
Bursa
Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere şedinţa, iar BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 15 companii, era pe minus cu 0,19%, la o oră de la deschidere. 

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 0,16%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o depreciere de -0,25%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, consemna o scădere de 0,28%. Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,21%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a consemnat o depreciere de 0,11%. 

Valoarea totală a schimburilor realizate luni, până la ora 11:00, pe Bursa de Valori Bucureşti, se situa la aproape 2,252 milioane de lei (483.869 de euro). Acţiunile Amonil se apreciau cel mai mult pe piaţa principală, respectiv cu 7,69%, fiind urmate de cele ale CONDMAG, cu 3,7%, şi cele ale ALRO, cu 1,71%. Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Oltchim, de 14,97%, SIF Moldova (-2,12% ) şi Romcarbom (-1,2%). 

Vezi şi: Iohannis îi solicită premierului agenda fiecărei şedinţe a Guvernului

Avertizare meteo: Ninsori, viscol şi polei în întreaga ţară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel