Bunici - nepoți, circuit DEZASTRUOS. Prof. Dr. Mihălțan: Aici e, de fapt, capcana
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prof. Dr. Florin Mihălțan, medic primar Pneumologie, UMF Carol Davila, a vorbit despre bunici în contextul COVID-19, dar și despre o capcană despre care deja discută experții.

„Este un circuit dezastruos, în special pentru bunici. E un lucru pe care îl vedem destul de frecvent. Intrarea la grădiniță a unui copil generează un focar de epidemie familial. Vedem de la părinți adulți până la vârstnici, care vin cu complicații", a spus, vineri, Prof. Dr. Florin Mihălțan.

„Să nu uităm o capcană care poate să apară și care e deja discutată de experți. Noi, la capitolul antibiotice, stăm foarte prost, din cauza unui exces de antibiotice, automedicație acasă sau exagerări în tratamente. În condițiile acestea, vaccinul va avea un efect pozitiv, pentru că, de fapt, indirect, scutește abuzul de antibiotice și complicații care au nevoie de antibiotice", a explicat doctorul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de trustul de presă DC Media Group pe 24 aprilie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel