Data publicării:

Bulgaria se laudă cu o creștere a numărului de turiști în 2024. Românii, din nou în top 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bansko Foto: Facebook
Bansko Foto: Facebook
Bulgaria anunță o creștere a numărului de turiști la început de 2024. Românii se află pe locul doi în rândul turiștilor străini care vizitează țara de la sud de Dunăre. 

Sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat o creştere cu peste 5% în primele două luni din sezonul de iarnă, a informat Ministerul Turismului de la Sofia, transmite Novinite.

În perioada 1 decembrie 2023 - 31 ianuarie 2024, numărul total de turişti în Bulgaria s-a situat la 937.527, reprezentând un avans de peste 5% comparativ cu perioada 1 decembrie 2022 - 31 ianuarie 2023, conform celor mai recente date oferite de Sistemul de Informare Unificat din Domeniul Turismului (UTIS).

Cei mai mulţi turişti provin din Bulgaria (683.477), Grecia (33.281), România (30.619), Turcia (31.955), Macedonia de Nord (20.842), Marea Britanie (19.008) şi Italia (17.118).

În schimb, a scăzut cu aproximativ 70% numărul vizitatorilor din Israel.

Cele mai populare destinaţii de ski sunt Bansko, cu 86.772 turişti, Samokov, cu 55.518 turişti, Smolyan şi Chepelare, cu 44.911 turişti.

Cu mini Schengen între România, Bulgaria și Grecia numărul de turiști ar putea crește și mai mult

 

Crearea unui "mini-Schengen" între Grecia, Bulgaria şi România ar putea elimina cozile interminabile de la graniţe, chiar din această vară, dacă se vor face paşi concreţi în direcţia aceasta, cel puţin pentru maşinile înmatriculate în Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Dumitru Luca.

Citeste și Mini-Schengen România - Bulgaria - Grecia. Inițiatorul grec Stafylakis dezvăluie gestul ”complice” al vameșilor bulgari și greci. Adevărata problemă e alta

Reprezentanţii ANAT şi cei ai Organizaţiei Elene de Turism au organizat vineri evenimentul Greek Tourism B2B workshop 2024 pentru facilitarea interacţiunii dintre operatorii de turism eleni şi români.

Preşedintele ANAT a subliniat că, la nivel diplomatic, a început să se vorbească despre importanţa creării unui "mini-Schengen" între Grecia, Bulgaria şi România, motiv pentru care consideră că vom reuşi să facem "paşi concreţi în direcţia asta" şi să vedem, chiar din această vară, că vor dispărea coloanele nesfârşite de maşini între România şi Bulgaria respectiv între Bulgaria şi Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel