Românii vor putea intra în Bulgaria FĂRĂ certificat verde. Grecia ia în considerare această măsură
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 13 apr 2022, 14:55
WhatsApp
Certificatul verde european: Prelungire până în 2023. Italia: „Certificatul verde, un instrument de limitare a libertăți cetățenilor” Sursa foto: Twitter Novinite.com
Certificatul verde european: Prelungire până în 2023. Italia: „Certificatul verde, un instrument de limitare a libertăți cetățenilor” Sursa foto: Twitter Novinite.com
Începând cu 13 aprilie, persoanele care sosesc în Bulgaria din Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt nu vor mai trebui să prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

Un ordin în acest sens a fost emis de ministrul Sănătăţii, Asena Serbezova, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Bulgaria – una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID – va renunţa, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice, a anunțat premierul Kiril Petkov, citat de Reuters.

Personalul NATO care participă la sesiuni internaţionale de pregătire şi contingente multinaţionale, precum şi civilii care îi însoţesc, nu vor trebui să prezinte un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, indiferent de ţara din care vin, potrivit Romania TV.

Grecia a anunţat, miercuri, că restricţiile anti-COVID, precum purtarea măştilor sanitare în spaţiile închise şi certificatele COVID-10, vor fi ridicate pe toată durata perioadei turistice estivale, iar autorităţile vor lua în considerare reintroducerea acestora în septembrie, relatează Reuters.

Ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricţiile se bazează pe datele epidemiologice şi pe sugestiile experţilor.

Vezi aici mai mult: LIBER la VACANȚĂ în GRECIA. Ridică restricțiile COVID pentru sezonul turistic de vară!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?