Ministrul bulgar al Apărării va fi DEMIS după ce a spus ”nu trebuie să ne grăbim şi să numim asta un război”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
foto Facebook Stefan Ianev
foto Facebook Stefan Ianev
Premierul bulgar Kiril Petkov a afirmat că va propune demiterea ministrului apărării Stefan Ianev. 

”Niciun ministru nu are dreptul la propria politică, în special pe Facebook” a declarat Kiril Petkov.  

Premierul bulgar Kiril Petkov a afirmat luni că va propune destituirea ministrului apărării Stefan Ianev, în urma refuzului acestuia din urmă de a califica drept război invazia militară rusă în Ucraina a dus la numeroase cereri de înlocuire a sa, informează Reuters. Ianev a refuzat să folosească cuvântul ”război”, vorbind de ”operațiunea militară a Rusiei”, descriere folosită de Putin și de Kremlin pentru invazia rusească în Ucraina.

Petkov a spus că actuala coaliţie guvernamentală de la Sofia va avea o şedinţă în cursul zilei pentru a decide destituirea lui Ianev şi a propune un nou ministru al Apărării. "Niciun ministru nu are dreptul la propria politică, în special pe Facebook'”, a explicat şeful executivului bulgar, citat de site-ul de ştiri novinite.com.

Cum se apără Stefan Ianev


Anunţul premierului Petkov a fost precedat de o declaraţie făcută duminică seară de Stefan Ianev, din care reieşea clar că va fi înlocuit din funcţia de ministru al apărării.

”Nu aşteptaţi de la mine să demisionez în această situaţie geopolitică. Atribuţiile mele ca ministru al Apărării nu sugerează asta. Atât timp cât demisia mea este doar o chestiune de procedură, mă bazez pe 'partenerii' de coaliţie şi pe forţa politică care se presupune că m-a sprijinit pentru a mişca lucrurile în ordinea corectă”, a scris Ianev pe Facebook.

”Obiectivul, evident, este de a mă discredita pe mine personal. Misiunea este de a se elibera postul de ministru al apărării pentru cineva care este, să spunem aşa, mai receptiv să urmărească interese externe specifice în deciderea agendei politice bulgare, inclusiv cu privire la sfera militară şi deciziile luate acolo”, a adăugat el, conform novinite.com.

Referitor la invazia militară rusă în Ucraina, Stefan Ianev declarase că ”nu trebuie să ne grăbim şi să numim asta un război”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel