Data publicării:

Bulai (USR), imaginile zilei, pe bicicletă prin zăpadă: Așa era și la noi în trecut. Înainte să avem schimbările climatice!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp

Deputatul USR Iulian Bulai vine cu imaginile zilei.

Iulian Bulai s-a fotografiat pe bicicletă în zăpadă. El se află, în aceste zile de sărbătoare, acasă la soția lui, în țara ei de origine, adică în Norvegia. Parlamentul a spus că și în România erau astfel de nămeți de Crăciun și Revelion înainte de schimbările climatice. Acum, în România, este vreme de primăvară.

„Așa era și la noi în trecut. Înainte să-și facă simțită prezența schimbările climatice! Suntem pe bicicletă și în prima zi din 2024. Salutări din Norvegia, țara de origine a soției mele. Vă urez belșug în toate, alegeri și decizii bune în anul care vine. Bun venit, 2024!”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (iulian-bulai_62103900.jpg)

Încălzirea globală este un fenomen climatic caracterizat prin creșterea medie a temperaturilor globale ale atmosferei și oceanelor. Este o componentă a schimbărilor climatice și se referă la tendința de creștere a temperaturilor medii ale Pământului pe termen lung.

Principalul factor care contribuie la încălzirea globală este acumularea de gaze cu efect de seră în atmosferă, în special dioxidul de carbon și metanul, care rezultă în principal din activitățile umane, cum ar fi arderea combustibililor fosili (cărbune, petrol, gaze naturale) și alte practici industriale. Aceste gaze formează o "pătură" în jurul Pământului, reținând căldura radiată de la suprafață și împiedicând-o să se disipe în spațiul cosmic. Ca urmare, temperatura globală crește treptat.

Încălzirea globală are impacte semnificative asupra ecosistemelor, condițiilor meteorologice, nivelurilor mărilor și oceanelor, precum și asupra societății umane. Printre consecințe se numără creșterea frecvenței și intensității fenomenelor meteorologice extreme, schimbări în modelele de ploaie și topirea ghețarilor și a zăpezilor. Combaterea încălzirii globale implică eforturi la nivel global pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea la schimbările climatice deja în curs.

VEZI ȘI: Culisele COP28. Climatologul Roxana Bojariu, reprezentant al României la masa discuțiilor:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel