Bulai scapă de datorii. A câștigat procesul ”Iisus” cu CNCD
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bulai scapă de datorii. A câștigat procesul ”Iisus” cu CNCD / Foto: Facebook Iulian Bulai
Bulai scapă de datorii. A câștigat procesul ”Iisus” cu CNCD / Foto: Facebook Iulian Bulai
Iulian Bulai a scăpat pentru moment de amenda de 5.000 de lei primită de la CNCD la postarea cu „Iisus”. 

Deputatul Iulian Bulai scapă pentru moment de amenda de 5.000 de lei primită de la CNCD după ce a scris într-o postare pe Facebook că Iisus are „o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Decizia aparține Curții de Apel Bacău. 

Reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării au atacat cu recurs această decizie, urmând ca dosarul să fie judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a fost amendat cu 5.000 de lei pentru o postare pe Facebook din 2019. El a contestat amenda primită la instanța din Bacău, iar prin decizia din iunie 2021, magistrații au anulat hotărârea CNCD, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Ce a spus Iulian Bulai despre Isus

Mesajul controversat al lui Iulian Bulai a fost postat pe Facebook, pe 25 decembrie 2019, cu ocazia Crăciunului.

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extraordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.”, a scris Iulian Bulai atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel