Bulai: E complicată istoria Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alfred Bulai și Val Vâlcu au revenit cu o nouă ediție a emisiunii „Nod în papură”, la DCNews și DCNewsTV. În cadrul emisiunii, s-a discutat și despre situația tensionată de la granița României.

„În prima fază a războiului, e unul tradițional, tancuri, rachete. Nu văd nimic mai special, adică tehnologiile militare sunt de altă natură astăzi. Nu știu dacă nu pot rușii mai mult, sau pregătesc surprize, sau e vorba de altceva”, a spus Alfred Bulai.

„Să ne uităm la istorie. Rusia a avut creșteri spectaculoase și prăbușiri spectaculoase. E complicată istoria Rusiei. (...) Marile puteri încearcă să nu perturbe foarte mult echilibrele, pentru că un dezechilibru duce la mișcări pe care nu le mai poți controla”, a subliniat sociologul.

„Blocada economică lovește și în cealaltă parte, în americani mai puțin, atenție. În Europa e buba. Nu e vorba că tu poți rezista, întrebarea este cât rezistă economia ta. Japonia e autonomă energetic. Stă bine Japonia, dar pe noi nu ne interesează Japonia, e departe. Pe noi ne interesează Europa”, a zis Alfred Bulai.

„Sunt convins că Rusia are strategii, are planuri. Vom avea cât de buni sunt specialiștii de acolo, serviciile de informație și multe altele”, a mai spus Alfred Bulai.

Vâlcu și Bulai, analiza săptămânii la „Nod în papură”

EXCLUSIV DCNews / Ministrul Vasile Dîncu: Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor

„Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor”, a spus ministrul Vasile Dîncu.

„Pandemia a adus un plus. Ideea de autonomie a Europei, nu numai în domeniul securității, dar și în domeniul economic, a prins. Europa, în momentul acesta, nu este un actor de putere mondială, ci doar din punct de vedere economic. Va trebui să ne gândim la acest lucru. Din această criză care ar putea să vină, legată de un război rece, România ar putea și să câștige. Orice criză reprezintă și o oportunitate”, a spus ministrul Vasile Dîncu.

„Toate elementele de economie, de infrastructură critică vor trebui produse în Europa. (...) Până la urmă, este vorba și despre capacitatea noastră de reziliență și aici mă gândesc și cultural, nu doar la chestiunea de economie. Va trebui, probabil, să învățăm și alte lucruri. Înainte credeam că lumea este deschisă, că putem să mergem peste tot în lume, că suntem peste tot acasă, cum ar spune galeria Rapidului, dar nu este așa. Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor, pentru că, până acum, am trăit un fel de pace eternă”, a spus, la DefenseRomânia și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel