Bulai: Un mare rău făcut de Vadim Tudor. Partidele care aveau titulatura 'Naţional' se fereau
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulai a atras atenţia asupra unei chestiuni legate de modul în care Corneliu Vadim Tudor a tratat tema naţionalistă.

“Un mare rău pe care l-a făcut Corneliu Vadim Tudor a fost că în politică a monopolizat tema naţională şi ducând-o într-o atitudine extremistă – mă refer mai ales la Vadim din anii ‘90, de început, când era mai mult decât radical.

Cumva cel care vorbea de naţiune părea că e cu Vadim, iar partide care aveau titulatura ‘Naţional’ – Naţional Ţărănesc, Naţional Liberal – se fereau de ideea de naţiune, de cultivare a patriotismului, ca şi cum ar fi un lucru rău”, a subliniat sociologul Alfred Bulai.

“Patriotismul trebuie cultivat: filme, sport, trebuie să existe”, a punctat jurnalistul Val Vâlcu.  

“Gândeşte-te că noi nu mai avem filme istorice. La noi se fac filme, cum mi-a spus cineva mai deunăzi: ‘noi nu facem filme pentru public, poate nu te-ai prins, noi facem pentru festivaluri, să luăm premii, ne interesează câtuşi de puţin dacă vede cineva filmul’”, a mai spus Alfred Bulai.

VIDEO: 

Bulai: Elitele sunt nemulțumite de România. Acuză populaţia

Sociologul Alfred Bulai a vorbit la emisiunea "Nod în Papură" de la DC News TV despre cum "elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi".  

"Elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi. Elitele chiar culturale sunt nemulțumite de România, alea politice nici nu mai zic...", a spus sociologul.

În continuare, Alfred Bulai a povestit că a aflat de la cineva care a fost la Washington, "la o întâlnire de asta româno-americană" că "toți românii au vorbit de rău România". "Eram siderat... am avut impresia că asta se dorește acolo.", a precizat el. 

"Acest gen de comportament e general, e mai vechi, nu a fost creat acum. Din păcate, acum, elita nemulțumită că trăiește în România acuză populația, ceea ce e cu totul și cu totul sinistru.", a mai spus Alfred Bulai. 

De asemenea, el a amintit că a văzut politicieni care i-a făcut pe nevaccinați "tâmpiți", când 70% din populație nu se imunizase. "Băi, asta e țara ta!", a afirmat sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel