Buicu (PSD), președintele Comisiei de Sănătate a Camerei: DEZASTRU NAȚIONAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Buicu
Buicu
Corneliu Buicu, deputat PSD, a vorbit despre ce se ascunde sub cifrele din bilanțul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

”Semnal de alarma!!!!! A vem azi 4041 de cazuri noi din 10566 de teste. (aproximativ 40% !!!!!!). Dacă am fi făcut 50.000 de teste, care este capacitatea de testare anunțată de Guvernul Dreptei Unite LuCoVid, înseamnă ca ar fi fost o zi neagră in care, mentinand procentul, am identifica 20.000 de cazuri noi doar azi!!!! Guvernul incompetent al Dreptei Unite ascunde datele și le manipuleaza.

Germania și Franta au luat măsuri, in condițiile in care testează mult mai mult, la valori ale unor indicatori de mortalitate mult mici decât ai României. Nu o sa va complic cu denumirea sau modalitatea de calcul dar va dau cifrele pentru a va face o idee: Germania la sub 1 deces la 100.000, Franta la aproximativ 5 decese la 100.000, Romania se afla la peste 6 decese la 100.000 de locuitori!!!!Având in vedere procentul din totalul pacientilor care ajung in ATI, care poate fi de pana la 5%, înseamnă ca in ATI in zilele următoare pot ajunge peste 200-300 de pacienti zilnic blocând astfel sistemul de sanatate!!!!!

PSD cere guvernului Dreptei Unite să ajusteze protocolul de testare pentru a se întrerupe mai eficient lanțul de transmisie al bolii

Noul protocol trebuie să permită accesul la testare gratuită inclusiv pt cei care au fost contacți ai contacților direct ori al celor care au suspiciuni că au fost contaminați Sars Cov 2.Mulți români nu-și permit costurile testării! Și din această cauză contaminarea a crescut galopant.Politica restrictiv-aberantă de testare promovată de guvernul PNL a facut ca România să meargă din rău în mai rau. E o evidență demostrată de cifre! S-a ajuns aici exclusiv din cauza deciziilor proaste, bâlbelor, incoerențelor, minciunilor și improvizațiilor guvernării Dreptei Unite.Romania se pregătește de campanie electorală și de alegeri. Romania a inchis restaurantele, Franta și Germania nu.Romania a inchis școlile, Franta și Germania nu.Romania se pregătește sa interzică circulația noaptea.!!!! Presedintele Iohannis și Guvernul Dreptei Unite PNL vor alegeri pe 6 decembrie, cu orice preț! Indiferent de cât de mare ar fi vârful pandemiei, ori câte mii de noi cazuri vor fi sau câți morți! De ce ? Pentru că de la începutul pandemiei și până acum PNL a pierdut 10 procente din încrederea populației și tendința se accentuează. În fiecare lună mai pierde cel puțin 1 procent....dacă parlamentarele ar fi în primăvară PNL n-ar mai lua nici 25%!PSD a făcut tot ce a putut pentru ca alegerile să poată fi organizate în condiții cât mai sigure, nu în vârf de pandemie.

Însă legea prin care Parlamentul stabilește data scrutinului nu mai poate fi adoptată/promulgată în timp util, urmare a tergiversărilor repetate ale președintelui Iohannis și PNL; Iohannis a retrimis-o în Parlament, iar senatorii PNL, USR și UDMR nu vin la serviciu, blocând întreaga activitate a Senatului. Nici săptămâna trecută și nici astăzi aceștia nu au participat la ședința de Birou Permanent.Chiar dacă activitatea Senatului ar fi deblocată, iar Parlamentul ar vota-o în regim de urgență, blocajul previzibil al PNL-un nou atac la CCR - scoate din calendar posibilitatea votării/adoptării legii și aplicării în timp util.

Deja în câteva zile începe campania electorală.Singurii care mai pot amâna alegerile parlamentare sunt guvernul – prin ordonanță de urgență – sau președintele Iohannis – prin instituirea stării de urgență. Va îndemn să fiti precauți dar să veniți la vot! Cel mai mare rău, pentru țară dar și pentru fiecare român, ar fi ca PNL să rămână la guvernare încă 4 ani! Ar însemna alte sute de mii de locuri de muncă pierdute, tăieri de pensii, de salarii, zeci de mii de afaceri distruse, vânzarea pe nimic a cea a mai rămas în proprietatea statului, împrumuturi de nesuportat pentru generațiile viitoare și un atentat la sanatatea tuturor romanilor!!!!!!”, a scris Buicu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel