România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 04 apr, 10:01
Buicu: ”Producătorii de medicamente, stimulaţi să vină în România!” În sfârșit, vom avea acces
Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a explicat ce se doreşte prin modificările aduse taxei clawback în România.

În Parlament se află un amendament pentru modificarea OUG nr. 85/2019 privind contribuţiile pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, prin care PSD propune ca pentru medicamentele produse în România contribuţia trimestrială să fie redusă la 15% din valoarea consumului centralizat comunicat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă e vorba de medicamente generice sau inovative. Pentru medicamentele produse în afara ţării, taxa rămâne neschimbată, respectiv 20% în cazul medicamentelor generice şi 25% pentru cele inovative. 

Prin aceste modificări, producătorii de medicamente sunt stimulaţi să vină în România, lucru subliniat de către Florin Buicu într-un interviu acordat DC News şi DC Medical.

"Un argument al deciziei pe care Comisia de sănătate a propus-o Comisiei de buget şi sper să o trecem cât de repede prin plenul Parlamentului a fost să încurajăm producătorii de medicamente să vină în România tocmai prin acest procent de 15%, un procent de clawback mult mai mic pentru medicamentele produse, ambalate în România şi aşa mai departe.

E un semn pe care noi îl dăm către producători tocmai pentru a asigura accesul la medicamente al românilor. (...) Efectele acestei modificări vor apărea în momentul în care va fi promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial", a declarat Florin Buicu.

Video: 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro