Bugetul SGG, suplimentat. O bază de protocol, beneficiară
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG) pe acest an a fost suplimentat cu 5 milioane de lei pentru cheltuieli privind baza materială destinată activităţii de reprezentare şi protocol a RAAPPS.

În şedinţa de joi, cabinetul Dăncilă a adoptat o hotărâre prin care a aprobat suplimentarea bugetului Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" pe 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe acest an, informează Biroul de presă al Guvernului.

Conform notei de fundamentare a acestui proiect de HG, publicată pe site-ul SGG, suplimentarea bugetului SGG cu suma de 5 milioane de lei vizează "finanţarea cheltuielilor privind administrarea, funcţionarea, conservarea, întreţinerea, repararea, instruirea personalului specializat şi protejarea bazei materiale destinate activităţii de reprezentare şi protocol, potrivit prevederilor art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului, şi pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'".

Banii sunt destinaţi pregătirii bazei de reprezentare şi protocol a RAAPPS având în vedere că, anul viitor, România va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar imobilele trebuie aranjate în perspectiva acestui eveniment, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Conform surselor citate, RAAPPS nu a primit anul acesta fonduri pentru întreţinerea bazei de reprezentare şi protocol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel