Bugetul Primăriei Capitalei, blocat. Diana Mardarovici, consilier PNL: Totul vine de la Nicușor Dan!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto DCNews
foto DCNews
Diana Mardarovici, consilier general PNL, în CGMB București, a spus de ce bugetul Primăriei Capitalei este în continuare blocat, după ce a fost respins la vot pentru a doua oară.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Diana Mardarovici, consilier general PNL, în CGMB București, a făcut clarificări cu privire la acest blocaj, care ar putea face ca Bucureștiul să intre în incapacitate de plată.

'Doresc să menționez următorul fapt: Termenul de adoptare al bugetului este deja expirat. A expirat la jumătatea lunii februarie. Primarul General a supus în dezbatere publică bugetul abia pe data de 10 februarie, în condițiile în care, anul trecut, pe 3 februarie bugetul era deja votat. Blocajul vine de la Nicușor Dan. De ce a întârziat cu o lună dezbaterea publică? El avea deja informațiile necesare constituirii unui buget pe 29 decembrie 2023! De ce a convocat prima ședință de a discuta bugetul abia pe 1 martie 2024? El a știut în permanență că noi, cei de la Partidul Național Liberal, nu suntem mulțumiți de modul în care administrează Capitala și de execuția bugetară.', a declarat Diana Mardarovici.

'Am făcut acest lucru. Am făcut un amendament, dar nu a fost votat. Mai mult, primarul Nicușor Dan spune că noi trebuie să tăiem și să echilibrăm bugetul dumnealui. Trebuie să înțelegeți că acesta este doar atributul unui primar. Noi nu putem să intrăm pe linii bugetare, pentru că riscăm să tăiem lucruri indispensabile pentru bucureșteni. I-am solicitat și spus primarului general Nicușor Dan, chiar și ieri, în direct acest lucru: El are pe bugetul propus niște bugete cu mult peste, duble, față de execuția de anul trecut.', a zis Diana Mardarovici.

'Or, orice famile știe că înainte de a te duce în concediu pe bani mulți tu trebuie să îți plătești curentul. El asta propune: Să uităm de factura la lumină, adică cele două mari facturi pe care le are Bucureștiul în fiecare an, respectiv factura la transportul public și la termoficare le-a bugetat cu minus 1 miliard, dar propune să facem evenimente și iepurași. Or, este un mod de a bugeta campania electorală din banii bucureștenilor.', a spus Diana Mardarovici.

'Cei 7.000 de oameni care așteaptă salariile de la primarul Capitalei vor primi banii în momentul în care Nicușor Dan va da Bucureștiului un buget legal. Atunci când va propune un buget legal și corect noi îl vom vota și, astfel, oamenii își vor primi salariile în 2 zile!, a mai spus Diana Mardarovici, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel