Bugetul alocat Programului Rabla Clasic a fost epuizat. Se caută alte resurse financiare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Administraţia Fondului pentru Mediu caută noi resurse financiare pentru a putea continua programul Rabla Clasic pentru persoane fizice. 

Având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic este epuizat, Administraţia Fondului pentru Mediu, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor sunt în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului.

"Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menţinut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare. Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetăţenilor, că îşi doresc un aer mai curat şi că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calităţii aerului din marile aglomerări urbane", a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Informaţii privind suplimentarea bugetului Programului Rabla Clasic vor fi publicate pe site-ul instituţiei, www.afm.ro, la secţiunea aferentă acestui program.

Noi liste aprobate

La începutul lunii octombrie, noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiile reşedinţe de judeţ au fost publicate pe site-ul AFM.

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei, www.afm.ro, liste noi cu dosarele aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021, pentru persoane juridice, a fost publicată săptămâna aceasta pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu o nouă listă conţinând 378 dosare acceptate pentru 681 autovehicule. De asemenea, au fost publicate 7 contestaţii pentru 7 autovehicule.

Știrea integral aici!

Programul Rabla pentru electrocasnice, o nouă sesiune. Cum se fac înscrierile

Administrația Fondului pentru Mediu a reconfirmat faptul că va organiza o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice. Sumele rămase după finalizarea primelor trei etape sunt încă disponibile, astfel că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va organiza o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice. Totuși, nu a fost stabilit încă un calendar de lansare.

198.800 de vouchere au fost alocate în cele trei ediții ale Programului Rabla pentru electrocasnice, dar dintre acestea au fost folosite doar 109.700, respectiv 55% din total.

Suma rămasă este de 34 de milioane de lei și, potrivit declarațiilor ministrului Mediului, Barna Tanczos, va fi cheltuită în cadrul unei noi etape. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel